DOLAR 32,5077
EURO 34,8174
ALTIN 2485,804
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

0-18 yaş Aile Eğitim Proğramı

Hem Milli Kültürümüzde Hem De İnancımızın Temelinde Bulunan Ve Önem Verdiğimiz Eğitim Ve Aile Müessesi Yaşamımızda Önemli Bir Yere Sahiptir

Ülke genelinde 0-18 yaş arasında çocuğu olan anne ve babaların “ Anne ve Babalık” becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlenmesi yoluyla çocuğun potansiyelini kullanmasını sağlamak ve gelişmesi desteklenmektedir.

Bu kapsamda Ortahisar Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında başlatılan 0-18 Yaş Aile Eğitim programının 2015-2016 Eğitim ve Öğretim 1. Dönem “0-18 Yaş Aile Eğitim kursiyer buluşması ve sertifika töreni” Trabzon Fen Lisesi Konferans salonunda yapıldı.

Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz hanımefendinin yanında, İl Jandarma Komutanı ve eşi, Ortahisar Kaymakamı ve eşi, İl Emniyet Müdürü ve eşi, Akçaabat kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

İki temel değerimizden eğitim ve aile kavramlarının, güçlü bir eğitim yapısı, sağlıklı, huzur içerisinde yaşayan, yarınlarından emin olan bir toplum olmamız ve toplumsal olarak gelişip kalkınmamız açısından hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Öz “  Hem milli kültürümüzde hem de inancımızın temelinde bulunan ve önem verdiğimiz bu iki müessese yaşamımızda önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda son yıllarda aile düzeni açısından geleneksel aile düzenimizde yaşadığımız değişiklikler ve sanayileşmeyle birlikte oluşan göç olgusuyla kökümüzden koparılarak yeni ortamlarda yaşamaya başladık. Bunun sonucunda yaşadığımız değişim ve dönüşümle birlikte kaybetmeye yüz tutuğumuz bazı değerlerle bu alanda açıklarımız ortaya çıkıyor. Bu açıkları kapatmamız, geçiş dönemini daha sağlıklı bir toplum ve aile yapısına kavuşacak şekildi atlatmamız için bu tür eğitimlere çok daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

Eğitimimizin daha nitelikli olması ve sağlıklı nesiller yetiştirmemiz için okul öncesi eğitimden üniversite sonrasın da meslek içi eğitim ve hayat boyu eğitim formülleriyle bu alandaki niteliğimizi, kalitemizi, verimimizi artırmak için hep birlikte gayret göstermemiz gerektiğine vurgu yapan Vali Öz” Bu anlamda Trabzon ilimize baktığımızda eğitim alt yapımızı geliştirmek, güçlendirmek ve bunu bütün kesimlere yaymak için güzel çalışmalarımız var. Sevinerek şunu ifade etmek istiyorum ki hem okul öncesi eğitimde hem de ilkokul, ortaokul ve liselerde okul- aile birliklerimizle birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz.  Bu okullarımızda oluşan birlikteliklerle  hem huzurun hem de mutluluğun ve başarının artığının da farkındayız. Huzurun ve başarının daha da artması için hem siz velilerin okullarınıza sahip çıkması hem de okul yöneticilerimizle birlikte öğretmenlerimizin bu paylaşımları sizlerle daha fazla gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki bu tarz bilinçlenmeler artıkça hem toplumsal olarak huzurumuzu hem de okul ve eğitim anlamındaki başarımız, birlikte çalışma kültürümüz de gelişecektir. Bundan sonraki süreçte ilgili bütün kurumlarımızla birlikte bu eğitimin daha geniş kesimlere yayılması için hep birlikte çalışmalar yapacağız.  Sizlerde kendi çevrenize bu tarz eğitimlerin güzelliğini  ve faydasını paylaşırsanız, eğitim aşamasına gelememiş hiç kimse kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu “ 0-18 yaş Aile Eğitim Projemiz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 2010 yılında başlatmıştır. Günümüz itibariyle gözbebeklerimiz olan çocuklarımızı anne, babalarına, evlerine, evlerinin değerlerine bağlayarak onların ailelerinden kopmalarına, ayrı düşmelerine mani olacak bir çalışmayı kaymakamlık olarak son derece önemsiyoruz. Eğitimli olmakla birlikte eğitimli insanlar gibi davranmanın da gerekliliği nedeniyle bu projemiz önemli bir yere sahiptir. Projemizin toplumun tüm kesimine yayılacağına ve olumlu etkiler bırakacağına sonuna kadar inanıyorum” Bu kapsamda kırsal bölgemizde dört tane kursumuz açıldı ”şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da ise  “ Eğitim –Öğretim bilindiği gibi bir insan inşası faaliyetidir. Bakıldığında insanoğlunun sosyalleştiği ilk mektep ailedir. Ailenin sağlıklı oluşu o ailede yetişen çocukların daha huzurlu olduğunun göstergesidir. Dolayısıyla huzurlu bir ailede yetişen bireyler huzurlu ve mutlu bir toplumu da oluşturur. Bu eğitimin esas maksadı aslında huzurlu bireyler ve huzurlu bir toplum oluşturmaktır. Unutulamamalıdır ki toplumun çekirdeği ailedir.

Bu proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Trabzon genelinde de aynı faaliyette diğer ilçelerimizde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü organizesinde yürütülen aile eğitimi programında 2105 yılından önce başladığımızda ilimizde bu eğitimi veren eğitimci rehber öğretmen sayımız 39 idi. 2015 yılının Mart ve Eylül ayında bakanlığımızın ilimizde açmış olduğu eğitici seminerine katılarak ilimizdeki sayıyı 150 ye çıkardık” dedi.

Tören sonunda kursiyerlere Vali Öz,eşi Rukiye Öz, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri ve sponsorlar tarafından sertifikaları ve  çekilen kuralar ile hediyeleri takdim edildi.

Proje kapsamında 2014-2015 yılları arasında açılan 77 kursta 1182, 2015-2016 yılları arasında 1. Dönem 98 kurs 1752 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır.

2015-2016 yılları arası 2. Dönem 73 kurs açılmış. Bu kurslara 1239 kursiyer devam etmektedir.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.