DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da

tha – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon 7. Olağan İl Kongresi’nde 18 yılda Trabzon’a yapılan yatırımları anlattı. Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Trabzon’a hızlı tren müjdesi verdi.

AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Coşku ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Trabzon’a yapılan yatırımlarla ilgi bilgi verirken, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından da bahsetti.

ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK

18 yılda Trabzon’a çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 18 yılda Trabzon’a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla 35 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık Trabzon’a. Bu yatırımlarla eğitimde şehrimize 2 bin 952 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci bir devlet üniversitesi olarak Trabzon Üniversitesini faaliyete geçirdik. Yükseköğrenim öğrencileri için 8 bin 794 kişi kapasiteli yurt binaları hizmete açtık. Halen 500 kişilik yükseköğrenim yurdumuzun inşası, 1500 kişilik yurdumuzun da proje çalışmaları devam ediyor” dedi.

STADYUM VE 62 SPOR TESİSİ İNŞA ETTİK

Trabzon’da 41 bin seyirci kapasiteli stadyum ile birlikte toplam 62 spor tesisi inşa ettiklerini de dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal yardımlarda Trabzonlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 2 katrilyon lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 15’i hastaneden oluşan toplam 52 sağlık tesisi yaptık, yatak kapasitesi 900 olan Trabzon Şehir Hastanemizin inşasına başladık. Şehir hastanemizle birlikte 6 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Toplu konutta 8 bin 37 konutun yapımını tamamladık, 683 konutun inşası sürüyor. Akçaabat Millet Bahçesinin açılışını yaparak hizmete sunduk. Avni Aker ve Vakfıkebir millet bahçelerinin inşası devam ediyor. Ulaşımda 73 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 262 kilometreye çıkardık” ifadelerini kullandı.

BU YIL TAMAMLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, tünelleri, köprülü kavşakları ve köprüleriyle yaklaşık 1,5 milyar maliyetle hayata geçirdikleri Kanuni Bulvarı ile Akyazı ve sahil bağlantı yollarının kalan kesimlerinin bu yıl tamamlanacağını söyledi.

HIZLI TREN İNŞAATINA BAŞLIYORUZ

Yapımı 24 saat kesintisiz devam eden Trabzon Aşkale yolu Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını da bu yıl bitireceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Of-Balaban yolunu, Yomra, Özdil ve Yağmurdere yolunu, Of-Çaykara yolunu ve Akçaabat-Düzköy yolunu yine bu yıl inşallah nihayete erdiriyoruz. Bakan burada, onun için Sayın Bakan bir aksaklık, inşallah olmasın. Akçaabat-Arsin güzergahındaki raylı sistemi de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Trabzon-Erzincan hızlı tren projemizin güzergah etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARINDAN BAHSETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon’un içme suyu ihtiyacını karşılamak için bir tesisi hizmete aldık. 2 tesisin ise yapımı devam ediyor. Atasu Barajı’nı Trabzon’a kazandırdık. Trabzon’da toplam 103 adet taşkın koruma tesisini yaparak şehir merkezinin 211 adet yerleşim yerini ve 10 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Solaklı Vadisi’nde örnek bir proje hayata geçirdik. Altındere Vadisi, Sera Gölü ve Uzungöl’ün de içinde olduğu 9 tabiat parkında gerekli çalışmaları yaparak tabiat turizmine katkı verdik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongresi’nde göreve gelen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.