DOLAR 32,5454
EURO 34,922
ALTIN 2428,104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Çelebi Şehrimizdeki üniversitelerle her konuda çalışma yapmaya istekliyiz

tha – Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle görüştü.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yeni başladığı görevi nedeniyle Prof. Dr. Füsun Terzioğlu’na başarılar dileyerek, “Trabzon’daki iki devlet ve bir vakıf üniversitemiz ile mümkün olan her konuda iş dünyası olarak iş birliği yapmak istiyoruz. Genel ifadelerle değil, spesifik konularda projeler belirleyerek çalışmalar yapmalıyız. Trabzon’da turizm sektöründe hızlı bir gelişme yaşanıyor. Haliyle sektörün yetişmiş eleman ihtiyacı çok fazla. Bu nedenle şehrimizde Turizm Fakültesi’nin açılması büyük bir ihtiyaç olmuştur. Bölgenin ihtiyacı olan fakülte ve bölümlerin açılmasını özel sektör olarak üniversitelerden bekliyoruz” dedi. Çelebi, Sağlık Turizmi konusunda da oda olarak çalışmaları olduğunu, bu konuda da iş birliği yapabileceklerini vurgulayarak, “Trabzon’da 14 sağlık kuruluşumuzun Sağlık Turizmi Belgesi var. Sektörde kümelenme projesi yürütüyoruz ve sektörün yurt dışına açılmasını destekliyoruz. Sağlık turizminde Trabzon’u marka bir kent haline getirecek projelere ağırlık verdik” diye konuştu.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu da Avrasya Üniversitesi’nin sağlık turizmi konusundaki çalışmalara destek verebileceğini bu konuda iş birliği yapabileceklerini belirterek, “Özellikle Avrupa Birliği projeleri konusunda da ortak çalışma için iş birliğini başlatmayı arzuluyoruz” dedi. Terzioğlu, Avrasya Üniversitesinin güçlü bir altyapısı ve fiziki imkanları bulunduğunu, önümüzdeki dönemde de kaliteyi daha üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Ziyarette, Avrasya Üniversitesi ile TTSO Proje Ofislerinin ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda toplantı yapması kararı da alındı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.