DOLAR 32,5587
EURO 34,7129
ALTIN 2490,836
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Çarşıbaşı Kaymakamına ziyaret

tha – KÜBAK’tan iki ilçe için önemli proje

Kültür Bilimleri Akademisi (KÜBAK) Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü Çarşıbaşı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi’yi makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Üçüncü, yüksek lisans öğrencisi İskender Keleş’le gerçekleştirdiği ziyarette Çarşıbaşı-Vakfıkebir Kültür Envanteri ve Çarşıbaşı saha çalışmaları konusunda Kaymakam Beşikçi’yi bilgilendirdi.

Prof. Dr. Üçüncü, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinin köklü bir tarihe sahip olduğunu ancak her iki ilçenin de tarihini ve kültür yapısını ortaya koyacak, geniş kapsamlı halk bilim çalışmasının yapılmadığını söyledi. Üçüncü, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı çevresinde yapacakları saha araştırmalarıyla kültür ögelerinin yitip gitmesini engelleyeceklerini belirtti.

Üçüncü, “Yörenin kültürel varlığını kayıt altına alıp gelecek nesillere aktarılması sağlanacaktır. Bu çalışmayla birlikte yörenin kültürel envanteri oluşacak. Ayrıca bu çalışma yöre üzerinde yapılacak çalışmaların temelini oluşturacak. Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yapılacak çalışma sonucunda bölgenin zengin kültürünün tespiti sağlanacak.” diye konuştu.

Çalışmayla birlikte Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde saha araştırmaları yapılarak yörenin kültür envanterinin kayıt altına alınacağını ifade eden Üçüncü “Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yapacağımız saha araştırmaları sonucu oluşacak kültür envanteri ilçelerin turizmine de katkı sağlayacaktır. Saha araştırmaları sonucu elde edilen verilerin kitaplaştırılmasıyla yörenin tanıtımı sağlanacaktır.” biçiminde konuştu.

Kaymakam Beşikçi ziyaretlerinden ötürü KÜBAK Başkanı Prof. Dr. Üçüncü ve öğrencisi İskender Keleş’e teşekkür etti

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.