DOLAR 32,3402
EURO 35,0865
ALTIN 2240,312
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir’in 2021 Yılı Bütçesi Oy Birliği İle Onaylandı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan 10’uncu oturumla sona erdi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2021 yılı mali gelir ve gider bütçeleri, oy birliği ile kabul edildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıda öncelikle ilçe belediyelerinin 2021 yılı bütçe müzakerelerine geçildi. Müzakerelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından meclis üyelerinin onayına sunulan ilçe belediyelerinin bütçeleri, oy birliği ile onaylandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN BÜTÇESİ 1 MİLYAR 40 MİLYON TL

Büyükşehir Belediyesinin 2021 mali yılı bütçe müzakeresi öncesi bilgilendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “2021 yılı mali yılı gider bütçemiz 1 milyar 40 milyon TL. Bu tutarın 740 milyon lirası gelir bütçesinden, yaklaşık 300 milyon lirası borçlanma ile karşılanacak. Böylece 2021 yılı bütçemiz 2020 bütçesine göre yüzde 26,37 oranında artmış oluyor. Ancak yatırımlar itibarıyla baktığımızda, yatırımların bütçeye oranı geçen yıla göre yüzde kırk oranında artmış durumdadır. Yani geçen yıldan yüzde 40 daha fazla bir yatırım bütçemiz, 2021 yılı içerisinde olacak inşallah. 2020 yılı bütçemizin gerçekleşme durumuna baktığımızda, gerek gelir gerek gider bütçesinin yüzde 80 civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz.  10’uncu ay rakamlarına bakıldığında yüzde 80 bir gerçekleşme olduğunu görüyoruz. Bu esasında pandeminin yoğun yaşandığı bir yılda iyi bir bütçe uygulaması oldu. Bu manada Meclisimiz geçen yıl bütçeyi doğru tahmin etti ve uygulaması da Meclisimizin kabul ettiği şekilde gerçekleşmiş oldu” dedi.

EN AZ BORCU OLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYİZ

Dengeli bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediye başkanları olarak mutlaka kendi dönemimizde yatırım yapacak bir bütçeye sahip olmalıyız ama bizden sonraki dönemlere de ödemeyecekleri bir yükü devretmemiz gerekiyor. Dengeli bir yaklaşımla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda 382 milyon lira borcu olan bir belediyeyiz. 1 milyar 40 milyonluk bir bütçemiz var. Borçlanma kapasitemizin sadece yüzde 38’ini kullanıyoruz. Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinin borç durumlarını çok iyi bilen bir Belediye Başkanı olarak, borçlanma kapasitemizin çok altındayız. 382 milyon TL borç, 30 büyükşehir belediyesi arasındaki en düşük borçtur. Belediyeyi yönetim süremiz bittiğinde de büyük ihtimalle Trabzon Büyükşehir Belediyesi, en az borçlu belediyelerden biri olarak devredilecektir” şeklinde konuştu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Plan Bütçe Komisyonu Başkanı tarafından Büyükşehir Belediyesi 2021 mali yılı gelir gider bütçesi ile ilgili Meclis üyelerine sunum yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından meclis üyelerinin onayına sunulan Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı bütçesi, oy birliği ile kabul edildi.

ZORLUOĞLU EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Bütçelerin kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak oy birliği ile kabul edilen 2021 yılı bütçemizin şehrimize ve 18 ilçemizin tamamına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yine 18 ilçemizin bütçeleri de Meclisimizin oy birliği ile kabul edildi. Her ilçemizin bütçesi o ilçemize ve şehrimizin güzel insanlarına hayırlı olsun inşallah. Bütçenin hazırlanmasında emek sarf eden değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Titiz bir şekilde bütçeyi inceleyen, gerekli gördüğü yerlerde de müdahale eden Plan Bütçe Komisyonu başkanımızın şahsında komisyon üyelerimize ve son olarak da Meclisimizin siz değerli mensuplarına verdiğiniz kabul oyu için teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizleri temin ediyorum ki bu bütçenin her bir kuruşu her bir lirası, Trabzon’da insanlarımızın daha konforlu ve rahat bir şehirde yaşaması için kullanılacaktır. Şeffaf bir şekilde, her an denetlenebilir bir anlayışla ve sorduğunuz her soruya da cevap verecek rahatlıkla bütçemizi kullanacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin oy birliği ile onaylanan 2021 mali yılı gider bütçeleri şu şekilde oluştu:

Büyükşehir Belediyesi:                 1 milyar 40 milyon TL

Akçaabat Belediyesi:                    135 milyon TL

Araklı Belediyesi:                           30 milyon TL

Arsin Belediyesi:                            34 milyon 152 bin 675 TL

Beşikdüzü Belediyesi                    23 milyon 250 bin TL

Çarşıbaşı Belediyesi:                     16 milyon 870 bin TL

Çaykara Belediyesi:                       24 milyon 206 bin TL

Dernekpazarı Belediyesi:             4 milyon 700 bin TL

Düzköy Belediyesi:                       19 milyon 900 bin TL

Hayrat Belediyesi:                         8 milyon 437 bin 500 TL

Köprübaşı Belediyesi:                   7 milyon TL

Maçka Belediyesi:                         33 milyon 500 bin TL

Of Belediyesi:                                 34 milyon TL

Ortahisar Belediyesi:                    242 milyon 600 bin TL

Sürmene Belediyesi:                     29 milyon TL

Şalpazarı Belediyesi:                     19 milyon 688 bin 350 TL

Tonya Belediyesi:                          14 milyon 477 bin 500 TL

Vakfıkebir Belediyesi:                    30 milyon 18 bin 477 TL

Yomra Belediyesi:                          40 milyon 250 bin TL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.