DOLAR 32,3699
EURO 34,9649
ALTIN 2325,829
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehirden spora katkı Türkiye’de bir ilk olan proje ile ‘geleceğin yıldızları’ yetişecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hazırlanan ve geleceğin yıldız sporcularını çıkarmayı amaçlayan ‘Geleceğin Yıldızları’ adlı proje 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan açılış töreni ile başladı.

Açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Gençlik ve İl Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Okullarında spor salonu bulunmayan 4 ilkokulun pilot olarak seçildiği proje kapsamında yaklaşık bin öğrenci spor ile buluşturulacak.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz amaçlarının her çocuğun en az bir spor dalıyla uğraşmasını sağlayarak, geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmek olduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Türkiye’de bir ilk olan ‘Geleceğin Yıldızları’ Projesi ile futbolun dışında 14 branşta dünya şampiyonlarının yetiştirilmesinin amaçlandığına dikkat çekti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye Trabzon Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi paydaş olurken, yaklaşık bin öğrenci Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki modern spor salonlarında branşında uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretilerek spora yatkınlık testleri yapılmak suretiyle 14 branşta eğitim görecekler.

Öğrencilerin spor malzemeleri ve ulaşımı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak proje kapsamında Ortahisar Temel Yaşar Çoruh İlkokulu, Yeşiltepe İlkokulu, Yomra Merkez İlkokulu ve Akçaabat Söğütlü ilkokulu 2. Sınıf öğrencileri spor ile buluşturulacak.

Yomra Jimnastik salonu, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu, Beşirli Tenis Kortları ve Söğütlü Atletizm Pisti’nde yapılacak spor eğitimleri ile geleceğin sporcularının çıkarılmasının amaçlandığı proje kapsamında öğrencilere KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu görevlilerince yapılacak testler sonucunda belirlenen motorik özelliklere göre takım sporlarına veya bireysel sporlara olan yatkınlıkları belirlenerek, gelecek yıllar için yönlendirme yapılacak.

2015-2016 eğitim ve öğretil yılı boyunca 2 aylık periyotlarla 4 aşamada gerçekleştirilecek proje ile öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

İstiklal Marşı’nın okunması ve folklor gösterileri ile başlayan törende bir konuşma yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Baş bu proje ile geleceğin sporcularının yetiştirilmesinin amaçlandığına dikkat çekerek, yıllardır özlemlerini duydukları böyle bir projeyi hazırlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje ile geleceğin şampiyonları yetişecek

Başkan Gümrükçüoğu Türkiye’de sporun başkentinin Trabzon olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’de bir ilk olarak hazırladıkları bu proje ile geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “ Bu proje ismi üzerinde ‘Geleceğin Yıldızları’ projesi. Burada bulunan küçük yavrularımızın geleceğin yıldız sporcuları olmasının projesi. Bu proje Türkiye’de bir ilk. Bu proje öylesine bir ilk proje ki hem Trabzon’umuzun Ülkemizin sporda bir başkenti olduğunu ortaya koyacak olan bir proje, hem de gelecek kuşaklarımızdan sadece futbolda değil, sporun diğer branşlarında nasıl şampiyonları yetiştireceğinin ilk adımlarıdır. Trabzon Türkiye’de sporun başkentidir. Bu proje ile Trabzon’un var olan misyonuna katkıda bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bakanlık bu örnek projeyi alarak ülkeye yaymanın hazırlığını yapmakta

‘Spor başkenti sadece futbolda olmaması lazım’ diye sözlerini sürdüren Gümrükçüoğlu, “14 branşın tümünde de dünya şampiyonlarını yetiştirmek lazım. İşte bu proje onun projesi. Bu proje o kadar büyük bir ilgi çekti ki Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor Bakanlığımız Türkiye’de ilk olan bu projeyi bir örnek olarak aldı ve hemen hemen bütün ülkeye yaymanın hazırlığın yapmakta. Bu projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Köseoğlu, spor Trabzon için vazgeçilmez bir kimliktir

Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da yaptığı konuşmada geleceğin yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlayan bu projeyi hazırlayanlara ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Spora gönül vermiş birisi olarak böylesine önemli bir projenin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Köseoğlu, sporun Trabzon için vazgeçilmez bir kimlik olduğunu söyledi. Trabzon’un Türkiye’de sporun başkenti olduğuna vurgu yapan Köseoğlu hazırlanan bu proje ile geleceğin yıldız sporcularının yetiştirileceğine inandığını dile getirdi.

Vali Öz, Amacımız Her Çocuğumuzun En Az Bir Spor Dalıyla Uğraşmasını Sağlayarak Geleceğin Yıldız Sporcularını Yetiştirmektir

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise konuşmasında, “Spor kenti Trabzon’da yarının sporcularını yetiştirmek için çok anlamlı ve çok güzel bir projenin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzon ilimiz spor altyapısı çok güçlüdür. Jimnastik salonundan, atletizm sahasına, kapalı spor salonlarından, olimpik yüzme havuzlarına kadar birçok spor kompleksine sahip olmakla beraber genç ve dinamik bir nüfusa da sahiptir. İşte bu ikisini buluşturmak için bir dizi faaliyetler yapıyoruz. Yaz spor okullarına her yıl 10 binin üzerinde gencimiz katılıyor. Yine kış spor okullarımıza da binin üzerinde gencimiz devam ediyor. Kulüplerimizin çalışmaları var. Bugün açılışını yaptığımız bu proje sayesinde yaklaşık bin 500 çocuğumuz spor tesislerimizle buluşacaktır. Amacımız her çocuğumuzun en az bir spor dalıyla uğraşmasını sağlayarak geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmektir. Bu projenin bütün okullarımızda yaygınlaştırılması için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Milletvekilli Köseoğlu ve Başkan Gümrükçüoğlu projeye katılan okulların öğrencileri ile birlikte geleceğin yıldızlarının yetiştirilmesine katkı sağlayacak projenin açılışını yaptı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.