DOLAR 32,5809
EURO 34,7731
ALTIN 2491,218
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir okul gibi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği meslek edindirme kursları yoğun ilgi görüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kurslarına bin 960 vatandaş katıldı. 1. ve 2. dönem olmak üzere 55 ayrı dalda düzenlenen kurslara katılanlardan yaklaşık bin 300 kursiyer sertifika aldı. 630 kursiyerin ise eğitimleri devam ediyor.
Trabzon ve bölgenin son yıllarda artan turizm potansiyeli için esnafların yabancı dil öğrenmelerine önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin İngilizce ve Arapça olarak açtığı yabancı dil kursları yoğun ilgi görüyor. 2014 yılında merkezde ve ilçelerde 4 ayrı yabancı dil kursu açan belediye 84 esnafın yabancı dil öğrenmesine katkıda bulundu. Öte yandan esnafların yabancı dil öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 11 Mayıs Pazartesi günü başlayacak yabancı dil kurslarına 270 kişi katıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gerek merkezde gerekse ilçelerde düzenledikleri meslek edindirme kurslarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini kaydederek, kursların düzenlenmesinde verdiklerin desteklerden dolayı Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerine teşekkür etti.
Trabzon’un tüm ilçelerinde de kurs açabilecek durumda olduklarını söyleyen Gümrükçüoğlu, “Yeter ki en az on beş vatandaşımız herhangi bir kursun ilçelerinde açılması için bizden talepte bulunsun. Paydaşlarımızla ortaklaşa düzenlediğimiz kurslar ile vatandaşlarımızın meslek öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz. Hemşerilerimizin kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.