DOLAR 32,5807
EURO 34,6824
ALTIN 2526,826
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Borsadan Biden’e tepki

tha – Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını asılsız bir şekilde soykırım olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

Ergan ve Arslantürk yaptıkları açıklamada ABD Başkanı Biden’in 1915 olaylarını kast ederek, sözde soykırımdan söz etmesinin tarihi gerçekleri ters yüz ederek çarptırmaktan başka bir şey olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdiler:

“Türkiye Cumhuriyeti ve ondan önceki Türk devletlerinin binlerce yıllık tarihinde, başka uluslara karşı soykırım olarak nitelendirilebilecek bir teşebbüs dahi olmamıştır.

Ancak, kendi topraklarının yerlileri Kızılderililer başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında birçok katliamlara imza atmış Amerika için aynı şeyi söylemek maalesef imkânsızdır. Çünkü ABD’nin katliamları tartışma götürmeyecek kadar zaman ve mekan belgeleri ile ortadır.

Söz konusu edilen 1915 olayları ile ilgili olarak araştırmacıların ve ilim adamlarının soykırımdan söz edilemeyeceği belgelere dayalı tespitleri apaçık ortada iken, ABD Başkanının da Ermeni katliamı gibi yalanlarla birkaç uydurukçunun peşine takılarak ecdadımızı suçlamaya kalkışmasını kabul etmek mümkün değildir. Hiç kimseye de yararı yoktur. Aksine dünya barışına zararı çoktur.

Ayrıca soykırım olup olmadığına Biden ve benzeri siyasiler karar veremeyeceği gibi, hukuki olarak her hangi bir böyle bir kararda yoktur.

Siyasi ve popülist kararların tarihi gerçekleri değiştiremeyeceği, iftira anlamındaki bu kararın Türkiye-ABD ilişkilerini de olumsuz etkileyeceği gerçeği apaçık ortada iken ABD Başkanının Türkiye’deki Ermeni vatandaşlarımızın bile reddettiği bir soykırımdan söz etmesini Trabzon Ticaret Borsası olarak şiddetle kınıyoruz. “

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.