DOLAR 32,5329
EURO 34,8889
ALTIN 2431,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Beş Bin Yıllık Bir Tarih

Beş Bin Yıllık Bir Tarihi Hazinenin Yattığı Ortahisar Bölgesinde Böyle Bir Dehlizin Ortaya Çıkarılması Bölge Turizmine Önemli Katkılar Sağlayacaktır

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ‘Ortahisar Dehlizi Gün Işığına Çıkıyor’ projesinin kapanış kokteyli Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Bu bölgede kentsel yenileme yapıldığı dönemden beri tarihi surlarla ilgili arkeolojik ve sanat tarihine yönelik önemli çalışmalar yapıldı.  Valililiğimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz ve Kalkınma Ajansımızın ortak çalışmasıyla bugün bu bölgede tarihin bir bölümü gün ışığına çıkarılmıştır. Bu tür çalışmalarımız zaman içersinde devam edecektir. 5 bin yıllık bir tarihi hazinenin yattığı Ortahisar bölgesinde böyle bir dehlizin ortaya çıkarılması bölge turizmine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, yapılan kentsel dönüşümlerle tarihi dokuların ortaya çıkmaya başladığını belirterek, “Zağnos ve Tabakhane Vadilerindeki kentsel dönüşümler tamamlandığında bugün ortaya çıkan bu dehlizin benzerlerini görebiliriz” dedi.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacisalihoğlu da, yapılan çalışmanın şehrin turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek, ”Trabzon’daki tarihi eserlerin gün ışığına çıkarılması konusunda önemli bir adım. Dileğimiz başlayan bu faaliyetin daha sonra da tamamen Ortahisar surları ve sur’un altında çalışmalar devam etsin. Tarihimiz ne kadar gün ışığına çıkarılıp sunulursa o şehrin turizm açısından gelirleri de o kadar artacaktır” diye konuştu.

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ise, proje hakkında bilgi vererek, “Önce yer radarı ile alan araştırması yaptık. Daha önce müze Müdürlüğümüzün yaptığı kazının devam edebilecek dehlizin başka bölümleri olup olmadığını araştırdık. Maalesef birbirleriyle bağlantı sağlayabilecek anomalilere rastlayamadık. O sebeple var olan 40 metrelik dehlizin korunmasına yönelik çalışmaları başlattık. Tonuzlu yapıyı ortaya çıkarttık. Havalandırma ve aydınlatma çalışmalarını bitirdik. Daha geniş çalışmalar yapılarak bu alanların varlığını tespit etme yönünde çalışmalarımız sürecek” dedi.Yapılan konuşmaların ardından Vali Öz, beraberindekilerle dehlizin içerisine girerek incelemelerde bulundular.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.