DOLAR 32,3302
EURO 35,1566
ALTIN 2243,795
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Belediyemizin tüm imkanları din adamlarımızın yanındadır

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “1. uluslararası geçmişten günümüze Trabzon’da dini hayat sempozyumu” Osman Turan Kültür Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek olan sempozyumun açılış programında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, bilim insanları ve öğrenciler hazır bulundu.

Sempozyumun açılışında katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, geçmişten günümüze Trabzon’da dini hayat sempozyumunun yapılacağını duyduğumuzda çok mutlu olduğunu ifade etti. Din adamlarına seslenen Gümrükçüoğlu, “Biz nesillerimizi size güveniyoruz. Sayın Müftüm, Sayın Valim ile göstermiş olduğunuz faaliyetlerde hangi muhterem hocamız Trabzon’a teşrif etme lütfünde bulunursa bütün imkanlarımız sizlerle beraber olacaktır. Camilerimizde nesillerimize insanlarımıza sizler yardımcı olurken genç kuşaklarımıza Allah’ın (c.c.) büyük mesajını vermekte bizim dayanağımız sizlersiniz. Onun için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bütün imkânları her zaman sizinledir” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasını özetle şu şekilde tamamladı: “Ülkemizin birliğe ve beraberliğe, bütün insanlarımızı kardeşçe bir arada toplamaya en çok ihtiyacımız olan zamandayız. Kimseyi ötekileştirmemeye, çifte standart uygulamamaya, dinimizin mesajını yaşamaya ve yaşatmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemi yaşarken geçmişi kapatıp, bembeyaz bir sayfa açıp; imam hatipliği, ilahiyat ilmini görenleri de, etnik kökeni ne olursa olsun herkesi kucaklayan, herkesi İslam’ın mesajıyla en kıymetli varlık olarak niteleyen, çifte standartların uygulanmamasını bu aziz vatanda başlatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Başbakanımıza ve bizleri yetiştiren siz değerli hocalarımıza Trabzon halkı adına şükranlarımı arz ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.