DOLAR 32,3818
EURO 35,0532
ALTIN 2325,958
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bayat ekmekler hayvanlara yem olacak

“Bayat ekmekleri çöpe değil, kutulara atın”

Ortahisar Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine bayat ekmek kutuları yerleştirerek bayat ekmekleri vatandaşlardan topluyor. Vatandaşlardan ve işyerlerinden toplanan bayat ekmekler Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların beslenmesinde kullanılacak. Şehrin görünür yerlerine 100 adet bayat ekmek kutusu yerleştirdiklerini ve toplamda da 250 adet bayat ekmek kutusu yerleştireceklerini belirten Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, vatandaşlardan bayat ekmeklerini çöpe değil; bayat ekmek kutularına atmalarını istedi. Başkan Genç, toplanan bayat ekmeklerin Büyükşehir Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların beslenmesinde kullanılarak değerlendirileceğini söyledi.

İSRAFI ÖNLEMİŞ OLACAĞIZ

Türk milletinde ekmek tüketiminin had safhada olduğunu buna bağlı olarak bayatlayarak çöpe atılan ekmek miktarının da hiç de azımsanamayacak ölçüde olduğunu belirten Genç, herkesin projeye herkesin sahip çıkmasını istedi. Amaçlarının tamamen israfın önüne geçmek ve dinin de uygun görmediği, tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek olduğunu aktaran Başkan Genç şunları söyledi: “Bayat ekmek kutularının dağıtılması kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz belirli noktalar tespit ederek buralara bayat ekmek kutuları yerleştirdi. İnşallah bu konu her geçen gün daha yaygın hale gelecek. Sadece belli başlı yerlerde değil önümüzdeki süreçte Ortahisar’ın tamamında ekmekleri çöpe atılmaktan kurtarmış olacağız. Ekmek bizim inancımızda, örf ve geleneklerimizde kutsaldır. Peygamber efendimiz ‘Yiyiniz, içiniz ama asla israf etmeyiniz’ buyuruyor. Projeyle israfın önlenmesi konusunda sosyal sorumluluk oluşturulmasını arzuluyoruz.  Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve dinimizin de uygun görmediği, tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemektir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.