DOLAR 32,5607
EURO 34,741
ALTIN 2491,485
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Gümrükçüoğlu, Avrupalı Türk öğrencileri ağırladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gladbeck şubesinin düzenlediği Karadeniz kültür gezisi kapsamında Gladbeck ve Hagen’den Trabzon’a gelen 22 kişilik öğrenci grubunu akşam yemeğinde ağırladı.

UETD Gladbeck Şube Başkanı Necati Duman’ın da hazır bulunduğu gecede öğrencilere seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, kendisinin de birçok defa Avrupa’ya gelerek Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin programlarına iştirak ettiğini ifade ederken, “Kıymetli zamanlarınızı ayırıp Trabzon’umuza, Doğu Karadeniz’e teşrif etmiş olmanız münasebetiyle hepinize müteşekkiriz. Bizleri çok sevindirdiniz. Ayaklarınıza sağlık. Ben sizin geldiğiniz bölgede defalarca bulundum. Sizlerin, bizim oradaki temsilcilerimiz, orayı da sahiplenen insanlarımız olarak gösterdiğiniz misafirperverliği, orada kendi kültürünüzü, kendi özelliklerinizi, bilimle saygıyla, kardeşlikle donatmanızı her dönüşümde defalarca anlattım ve her zamanda anlatmaya devam edeceğim. Bu konuda çok büyük bir birliktelik örneği yapan UETD’ye, bu güzel teşkilatın faaliyetlerine ön ayak olanlara teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu şehir sizin. Trabzon Büyükşehir Belediyesi de, tüm kamu kurum ve kuruluşları da sizin emrinizdedir” şeklinde konuştu.

UETD Gladbeck Şube Başkanı Necati Duman da konuşmasında Avrupalı Türk Demokratlar Derneği’nin, Avrupalı gençlerin sosyal kültürel ve siyasi alanda ilerlemesini sağlamak için kurulmuş bir teşkilat olduğunu kaydederken, “Teşkilatımız 2004 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuruldu. 2015 seçimlerinde hedefimiz 1 milyon seçmeni sandığa götürmekti. 1 milyon 40 bin seçmeni sandığa götürerek hedefe ulaştık. Sayın Başkanımız da bu çalışmalarımızda bizleri ziyaret ederek destek vermişti. Bizde iade-i ziyaret olarak Trabzon’a geldik. İlk ziyaretimizi Trabzon’a yapacağımızı o zaman ifade etmiştik. Sayın Başkanımıza ve Trabzon halkına bizlere göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, gecede Almanya’dan Trabzon’a gelmiş olan tüm öğrencilere Trabzonspor forması hediye etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.