DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhuriyet Kutlamalarında Trabzon Farkını Ortaya Koydu

tha – Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, dört bir yanda renkli görüntüler oluştu. Trabzon’da da yıllar sonra adına yakışır Cumhuriyet kutlamaları gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen kutlama programlarına Trabzon damga vurdu. Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı için haftalar öncesinden hazırlıklara başlarken, gerçekleştirilen programlar her kesim tarafından takdirle karşılandı.

FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Trabzon Valiliğinin koordinesinde haftalar öncesinden provalar yapan Büyükşehir Belediyesi, kutlama programlarından tam not aldı. 28 Ekim Cumartesi akşamı Kahramanmaraş Caddesi’nde Fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Ellerine bayraklarını alarak yürüyüşe katılan 7’den 70’e herkes renkli görüntüler oluşturdu.

ÇELENK SUNMA TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bir akşam önce sosyal medya ve SMS yoluyla yaptığı “100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin bayram coşkusunu 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda bayraklarımızla birlikte yan yana yaşayalım” şeklindeki davetini Trabzonlular karşılıksız bırakmadı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra bayram coşkusunu hemşehrileriyle birlikte yaşadılar.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA ATATÜRK KÖŞKÜ TEŞEKKÜRÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ‘gurur projem’ olarak adlandırdığı Atatürk Köşkü, yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmasının ardından 29 Ekim’de ziyarete açıldı. Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği görkemli açılış töreni davetlileri hayran bıraktı. İlk 3 saatte binlerce kişinin ziyaret ettiği köşkün son hali ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Atatürk Köşkü’nün bahçesini ve içerisini gezen Trabzonlular, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

GÖRSEL ŞOV HAYRAN BIRAKTI

Trabzon Valiliği tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu da tarihinde bir ilk olarak Atatürk Köşkü’nün bahçesinde verildi.  İl protokolünün katıldığı resepsiyonda Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı görsel şov hayran bıraktı. Atatürk’ün köşkün balkonundan 10. Yıl Nutku’nu okuduğu anları simgeleyen çalışma, davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

HEP BİRLİKTE PASTA KESTİLER

Vali Yıldırım ve Başkan Zorluoğlu, gece boyunca davetlilerle tek tek ilgilendi. Protokol ve davetliler, üzerinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” yazan pastayı hep birlikte keserken, ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler. Vali Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gecenin sonunda davetlilere teşekkür ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.