DOLAR 32,556
EURO 34,8794
ALTIN 2434,449
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bankaların ihracatçıya daha fazla destek olmasını bekliyoruz

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, zor şartlarda ihracat yaparak ülkeye döviz kazandıran firmalara bankaların daha fazla destek olmasını beklediklerini söyledi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DİKB) 2022 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, “2022 yılında Birliğimiz üzerinden gerçekleşen ihracat kuruluşumuz olan 1998 yılından günümüze en yüksek rakama ulaşarak, bir önceki yıla göre yüzde 1’lik bir artışla 1 milyar 431 milyon 170 bin dolara ulaşmıştır. Aynı şekilde yetki alanımızda olan bölgemiz illerinin toplam ihracatı da 1 milyar 446 milyon 807 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Özellikle son aylarda bölge ihracatçımızın büyük sıkıntı yaşadığı finansman imkanlarına erişimin kolaylaştırılması ve çeşitlendirilmesi konularındaki girişimlerimiz etkin bir şekilde sürdürülecektir. İhracat kredi faizlerinde indirim, orta ve uzun vadeli kredi kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve ihracatçımızın yurtdışı çıkış harcı uygulamasından muaf tutulması konuları önceliklerimiz olacaktır” dedi.

ÇELEBİ: BANKALARDAN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ

Genel kurulda bir konuşma yapan TTSO Başkanı Erkut Çelebi de ihracat yapan firmaların Eximbank ve diğer bankalardan daha fazla destek görmesini beklediklerini vurgulayarak, “Özellikle Eximbank’tan ihracatçılar olarak daha fazla faydalanabiliyor olmamız gerek. Zor şartlarda ihracat yaparak ülkeye döviz kazandıran ihracatçılara bankaların daha fazla destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Başkan Çelebi, 1 Mayıs’ta başlatılması planlanan Soçi – Trabzon feribot seferlerinin faydalı olacağına inandıklarını vurgulayarak, “Ambargo sonrasında Rusya’dan Türk mallarına büyük bir talep var. Feribot seferlerinin bu anlamda potansiyel yaratacağını, şehrimizde de bir canlanma yaratacağını umuyoruz. Ayrıca yine Rusya’da e-ticaret yoluyla mal satılmasına yönelik de bir çalışmamız var” diye konuştu.

Çelebi, Sarp Sınır Kapısı’ndaki tır yoğunluğunun da ihracatçı firmaları zora soktuğunu ifade ederek, “Sorunları yetkililere iletiyoruz, çözümü için de bir adım atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, 2022 yılı genel kurulunun hayırlı olmasını dileyerek, tüm zorluklara rağmen üreten, istihdam yaratan, ihracat yapan bölge iş dünyasına teşekkür ettiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.