DOLAR 32,4122
EURO 34,7298
ALTIN 2441,356
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bakan Soylu’dan TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ne övgü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) kurduğu Özel İpekyolu Müzesi’nin Trabzon’a yakıştığını belirterek, “Bu sahiplenmeye teşekkür ederim” dedi.

TTSO’ya yaptığı çalışma ziyaretinin ardından bina girişindeki Özel İpekyolu Müzesi’ni gezen ve eserler hakkında TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’ndan bilgi alan Bakan Soylu, müze özel defterine de duygularını yazdı.

“TRABZONUMUZA YAKIŞIYOR”

Soylu’nun müze özel defterine yazdığı satırlar şöyle:

“Medeniyeti tüm değerleriyle yarına taşıyabilmek millet olma hasletidir. Tarih, kültür, değerler ve emanet bırakılan tüm mirası sahiplenip taşıyabilmek, gelecek neslimize bırakılan mirastır. İnsanoğlu, dününe hasret kalabiliyor. Oysa onlarca, yüzlerce, binli yılların mirasını muhafaza edip geleceğe aktarmak esastır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızda bulunan ve yukarıdaki düşüncelerimi ifade etmeme vesile olan Müze’yi gezdim. Başta Sn. Hacısalihoğlu başkanım olmak üzere bu sahiplenmeye teşekkür ederim. Trabzonumuza yakışıyor. Sağolun.”

TTSO ÖZEL İPEKYOLU MÜZESİ 2014’TE AÇILDI

TTSO Özel İpekyolu Müzesi, Kalkınma Bakanlığı ve DOKA’nın da desteğiyle 2014’te hizmete sokuldu. 16. ve 18. yüzyıldan kalan ve büyük çoğunluğu Kur’an-ı Kerim, fıkıh kitapları, icazetname, risaleler gibi çeşitli kitaplardan oluşan el yazmaları, hat levhaları, madeni eserler, gümüş ve işlemeli hokka ve divitlerden oluşan 136 parça eser koruma altına alındı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.