DOLAR 32,5355
EURO 34,8637
ALTIN 2425,013
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Aslolan milletin iradesidir

Ortahisar Belediyesi Kasım ayının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in başkanlık ettiği meclis toplantısında Başkan Genç 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’nin her tarafında kazasız, belasız ve şaibesiz bir şekilde tezahür etmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, “Dün demokrasi bir kez daha tecelli eti. Esasında teknik anlamda tekrarlanan bir seçimi yaşadık. Öncelikle iki konuyu ifade etmek önemlidir. Onlardan bir tanesi şudur. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Demokratik rejimin üç tane temel saç ayağı vardır; serbest seçimler, siyasi partiler, temel hak ve hürriyetler. Bunlardan bir tanesi de serbest seçimlerdir. Bu seçimlerin ülkemizin bütün sathında kazasız belasız, şaibesiz, bir yarış şeklinde tezahür etmesinden dolayısıyla mutluyuz. Bunun yanında ikinci önemli olan husus da seçimlere yüksek katılımdır. Yani temsili demokrasinin, milli iradenin TBMM’ye yansımasıdır. Şu anda TBMM’de %95’in üzerinde bir temsil var. Yani temsili demokrasinin gereğinin meclise yansıması önemlidir. Çünkü seçimlerde seçim sistemlerinden dolayı bazen istenilen oranda irade meclise yansımayabiliyor. Gerek ilk seçimlerde gerekse bu seçimlerde katılım oranının yüksek olması sevindiricidir.” diye konuştu.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Bundan sonra muhalefetiyle iktidarıyla Trabzon’a ve Ortahisar’a hizmet etmek için koordinasyon içinde çalışılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben şehrimizde de seçimlerin medeni bir yarış içinde geçtiğini düşünüyorum. Bu manada da tüm siyasi partilere teşekkür etmek istiyorum. Seçilen milletvekillerimizi de tebrik ediyorum. İnşallah onlara Cenabı Allah hem Trabzon adına hem de Ortahisar adına hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder. İşin doğrusu biz de onları bırakmayacağız. Onlara gidip şehrimiz ve milletimiz adına muhalefetiyle, iktidarıyla birlikte hareket edip onlardan şehrimize yeni hizmet ve projeler isteyeceğiz. Belediye başkanları olarak bu şehir adına ne kazanım elde edersek bu başarıdır. Biz de bunun çabası ve gayreti içinde olacağız. Bu bir demokratik yarıştır. Seçilende oluyor, seçilmeyen de oluyor. Tabi üzülen de oluyor. Ama milli iradenin tecelli etmesi asıldır. Bütün siyasi partilerimizi de Trabzon ölçeğinde tebrik etmek istiyorum. Seçimin milletimize, memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.