DOLAR 32,3674
EURO 34,9475
ALTIN 2325,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ali Şükrü Bey Unutulmuyor

tha – Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey ölümünün 95. yıldönümünde Trabzon’da düzenlenen programla anıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği’nin ortaklaşa Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenledikleri panel yoğun ilgi gördü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında çıkardığı ve Ali Şükrü Bey’in hayatını anlatan “Hürriyet Uğruna 39 Yıl” kitabının yazarları Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Uğur Üçüncü’nün konuşmacı olarak yer aldıkları panele Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında çıkarılan “Ali Şükrü Bey’in Makaleleri Medeniyet, Tarih ve Siyaset ”kitabının da yazarı olan Prof. Dr. Necmettin Alkan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliğinin her yıl düzenledikleri programlar ile merhum Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’in anılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Panelde konuşan Hürriyet Uğruna 39 Yıl” kitabının yazarları Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Uğur Üçüncü, Ali Şükrü Bey’in 39 yıl gibi kısa bir hayata sahip olsa da, gerek çok farklı özellikleriyle ve gerekse faaliyetleriyle yakın tarihimizde boy göstermiş mümtaz bir tarihî şahsiyet olduğuna vurgu yaptılar. Mesleki olarak askerî eğitim almış bir bahriyeli, bir yazar, bir yayıncı, bir tüccar, bir siyasetçi, bir gazeteci ve iyi bir aydın olarak çok farklı alanlarda başarılı icraatlarda bulunduğuna dikkat çeken yazarlar, “ Ali Şükrü Bey, Meclis-i Mebûsân’da ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mebûsluk yapmıştır. İstiklâl Harbi’ne en başından itibaren iştirak ederek vatanın kurtarılmasında siyasî cephede mücâdele etmiştir. Fakat bütün bu güzel özelliklerine ve önemli faaliyetlerine rağmen, unutulmuş ve tarihin tozlu sayfalarına terk edilmiş bir şahsiyettir. Tarihin tozlu ve soğuk sayfalarına terk edilmiş olan Ali Şükrü Bey’in tekrar hak ettiği ilgiyi kazanması ve yakın tarihimize ışık tutması amacı ile hazırladığımız “Hürriyet Uğruna 39 Yıl” ve “Ali Şükrü Bey’in Makaleleri Medeniyet, Tarih ve Siyaset” kitapları Ali Şükrü Bey’in gelecek kuşaklara aktarılması açısından önem arz etmektedir. Her türlü siyasî tartışma ve münakaşadan uzak, tamamen ilmî ve akademik endişelerden hareket edilerek hazırlanan bu eserlerin yoğun ilgi görmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Eserlerin yayınlanmasında çok büyük katkıları olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Program katılanlara Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan “Hürriyet Uğruna 39 Yıl” ve “Ali Şükrü Bey’in Makaleleri Medeniyet, Tarih ve Siyaset” kitapları hediye edilirken, Trabzon Valisi Yücel Yavuz katkılarından ötürü Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Uğur Üçüncü’ye teşekkür etti.

Panel yazarların kitaplarını imzalamaları ve Büyükşehir belediye tarafından açılan ve Ali Şükrü Bey’in fotoğraflarının yer aldığı serginin gezilmesi ile son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.