DOLAR 32,3789
EURO 35,0532
ALTIN 2326,885
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Girişimcilik, Kariyer ve İstihdam Merkezi kurulmalı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da kurulacak Girişimcilik, Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin kalıcı ve sürdürülebilir istihdam sağlanmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, yeni girişimcileri ticari hayata sokmak, böylece kalıcı istihdam meydana getirilmesine katkı sağlamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatırım teşvik belgesi alan firmalarda geçtiğimiz 5 aylık dönemde yüzde 100’lük bir artış oldu. Bu yatırım programıyla ilgili olarak da yaklaşık 300’e yakın bir istihdam taahhüt edildi. Bir kişinin istihdamının gerek kamu gerek özel sektörde maliyeti yaklaşık 300 bin lira. Dolayısıyla devletin üzerinden yükü alma adına çalışmalar yapılmalı. İstihdam konusunda özel sektör güçlendirilerek, yeni girişimciler yaratılmak suretiyle istihdam sağlandığı takdirde, devletimiz rahatlayacak ve yatırımlarını başka yönlere kaydıracaktır.”

“OSB’LERDE YER KALMADI”

Yatırımcıların sürekli kendilerine başvurarak arazi tahsisi için yer istediğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Elimizde olan organize sanayi bölgelerindeki arazilerin tamamının tahsisini yaptık. Fakat yetmedi. Sırada bekleyen çok yatırımcı var. Sayın bakanımız Süleyman Soylu’ya Şinik OSB’deki ilave arsaların ve ilave yatırımın yapılması konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Formaliteler de hızlı işliyor ve umarız ki en kısa sürede ilave parsellerin de üyelerimize tahsisini yaparız. Sadece hizmet sektöründe değil sanayi sektöründe de yatırımlarımızı yapmak suretiyle istikrarlı bir şekilde kalıcı istihdamı sağlamış oluruz. Aynı zamanda büyük yatırımcılar da bizimle irtibat kurmaya devam ediyorlar. Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde yapılacak Endüstri Yatırım Adası’nın ne zaman biteceğini soruyor ve arsa tahsisi istiyorlar. Bu konuda da sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Gerekli yakın ilgiyi gösterdi, projemizin bir an önce hayata geçmesi konusunda takibini yapıyor. Bizim arzuladığımız bölgede, şehirde yatırım yapmak, bu yatırımlar karşılığında da şehrimizin ve bölgemizin gelişmesini sağlamak.”

“MERKEZ AÇILMALI”

Başkan Hacısalihoğlu, özellikle istihdam konusunda geleceğe dönük kalıcı adımlar atmak gerektiğini de vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizde yapılan istatistiklerde şunu gördük ki, yüzde 75 iş talebi hizmet sektöründen, geri kalanı da sanayi ve diğer sektörlerden geliyor. Bu doğrultuda AB fonlarıyla da halledilebilecek bir konu olan, Girişimcilik, Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin şehrimizde kurulmasını önemsiyoruz. Bu merkez sadece şehrimize değil, DOKA’nın bölgesinde bulunan 6 ile hizmet edecek. Böylece sürdürülebilir ve kalıcı bir istihdama katkı verilecek. Ayrıca merkezdeki eğitimle istihdama katılacak olan çalışanların geleceğe dönük verimlilikleri de artırılacak. Eğitim sonucunda verimlilikte ileri seviyelere gidebileceğimizi düşünüyorum. Bunun için yatırım bu kadar önemli.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.