DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

AHİLİK PANELİ KTÜ’DE YAPILDI

tha – Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü tarafından KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ahilik Paneli düzenlendi.

Panele Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyyüp Ergan, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Ahilik ve Şura Daire Başkanı Çağatay Yasin Karaboğa, il müdürleri, esnaf ve sanatkâr odaları başkan ve yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Panelin açılışında konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “İşini sağlam, düzgün yapan, zamanını iyi kullanan, vaktinde nerede ne yapması gerektiğini iyi bilen ve kendisine tevdi edilen imkânları iyi kullanan insanlar, yani işini severek yapan kişiler, ahilik kültürünü bizzat ve fiilen yaşayanlardır” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel de, Ahiliğin temelinin yardımlaşmaya, birlik ve beraberliğe, karşılıklı saygı ve sevgiye dayandığını belirterek, Ahiliğin kaliteli mal ve hizmet üretmek, haksız ticari uygulamaların engellenmesi anlamlarını taşıdığını söyledi.

Yücel, bakanlık olarak bir medeniyet projesi kabul ettikleri ahilik kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı, ahilik değerlerini insanlığın temel değerlerinden birisi olarak gelecek nesillere aktarmayı temel hedef kabul ettiklerinin de altını çizdi:

Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Ahmet Gökbel’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz ile Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yazıcı da sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin son bölümünde Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, gençlerle hayat tecrübelerini paylaştı.

Panel öncesinde düzenlenen yemekte ise Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyyüp Ergan, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Genel Müdürü Necmettin Erkan ile Daire Başkanı Çağatay Yasin Karaboğa’ya Trabzon işi telkâriden yapılan hediyeler verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.