DOLAR 32,5997
EURO 34,7991
ALTIN 2489,842
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ACIBADEM VE GBG DÜNYADA BİR “İLK”E İMZA ATTI!

tha – Acıbadem Sağlık Grubu ve dünya sigorta devlerinden Global Benefits Group, geliştirdikleri işbirliği anlaşması ile sigorta sektöründe dünyaya örnek olacak bir ilk’e imza attı.  Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile GBG Bölge Başkanı Thomas Sauer ve GBG Bölge Başkan Yardımcısı Alfred Strobel’in katıldığı imza töreni ile resmileşen anlaşma sonucunda, Bağımsız Devlet Toplulukları, Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinde yaşayan en az 300 milyon kişinin kaliteli tedaviye ulaşması mümkün hale gelecek. Bu anlaşmanın en çok dikkat çeken yönü ise sigorta sektöründe ilk kez, yalnızca Acıbadem Sağlık Grubu hastanelerinde hizmet alınmasına yönelik poliçe hazırlanması oldu.

 Beş ülkede hizmet verdiği toplam 21 hastane ve 17 tıp merkezi ile Türkiye’nin öncü, dünyanın ikinci büyük sağlık grubunun bir parçası olan Acıbadem Sağlık Grubu, dev bir işbirliğine daha imza attı. 36 yıldır uluslararası sigorta sektörüne odaklanmış, 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren ABD merkez ofisi olan Global Benefits Group (GBG) ile yapılan işbirliği kapsamında  dünyada ilk kez hayata geçirilecek yeni bir sağlık poliçesi uygulaması, sigorta sektörüne de yeni bir soluk getirdi.   

Sigorta sektöründe bir ilk

Sigorta ve reasürans şirketi GBG tarafından satışa sunulacak yeni poliçe kapsamında dikkat çeken ilk nokta; yurtdışındaki sağlık hizmetlerinin yalnızca Acıbadem Sağlık Grubu hastanelerinden alınacak olması. Bir sağlık poliçesinin yalnızca bir hastane grubu hizmetlerini kapsaması, dünya sigorta sektöründe de bir ilk! Bu yönüyle anlaşma, uluslararası arenada Acıbadem’e olan güveni ortaya koymasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca geniş bir coğrafyaya sunulacak olan sağlık sigortası hizmeti, uzun vadede Bağımsız Devletler Topluluğu, Doğu Avrupa ve Balkanlara ek olarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde de geçerli olacak. İki devin ortaklığında oluşturulan sigorta poliçesi sunumuna, ilk olarak Gürcistan ve Kazakistan’da başlanacak, ardından Azerbaycan, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Ukrayna, BAE ve Moğolistan devreye girecek.

Bireysel ve grup poliçesi olarak düzenlenen sağlık poliçesi kapsamında kişiler, sağlık hizmetini hem kendi ülkesinde hem de farklı ülkelerdeki Acıbadem hastanelerinden alabilecek. Ayrıca grup poliçeleri, yalnızca poliçe sonrası başlayan hastalıkları değil, var olan hastalıkları da kapsayacak.

Uluslararası alanda da Acıbadem’e duyulan güven

29 Kasım 2016, Salı günü, Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine katılan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar törende yaptığı konuşmada “Acıbadem Sağlık Grubu olarak GBG ile geliştirdiğimiz bu işbirliği, çevre ülkelerdeki yetersiz sağlık hizmeti almak durumunda kalan kişiler için büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Acıbadem, Türkiye dahil 5 ülkede hastaneleriyle dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hastalara dünya standartlarında hizmet sunan bir kurum. Bu anlaşma ile çevre ülkelerde yaşayan daha çok sayıdaki hasta, Acıbadem’in hizmetleriyle tanışmış olacak” dedi. Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın parlayan yıldızı olduğunu, Acıbadem’in de çok sayıda yabancı hastaya hizmet verdiğini belirten Mehmet Ali Aydınlar, bu anlaşma ile Türkiye’ye daha fazla yabancı hastanın geleceğini belirtti.

GBG Bölge Başkanı Thomas Sauer ise Acıbadem Sağlık Grubu’nun güvenirliği ve yaygın hizmet ağının bulunması nedeniyle böyle bir uygulama geliştirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:  “Bu yeni hizmetimiz, sağlık hizmetinin yeterli olmadığı ülkeleri kapsıyor. Yüksek maliyetli tedavi masrafları karşısında kişilerin zor durumda kalması karşısında geliştirilen yeni sağlık poliçemiz hastaların ulaşılabilir fiyata, yüksek kalite sağlık hizmeti almasını sağlayacak. Hastalar bu ürünle, GBG güvencesi altında özellikli olarak Acıbadem Sağlık Grubu hizmetlerinden yararlanacaklar” diye konuştu.

Nüfusu fazla olan çevre ülkelerde gerek sağlık hizmetinin yetersiz gerekse kişilerin alım gücünün düşük oluşuna dikkat çeken Sauer, bu yeni poliçenin geniş bir coğrafyada, 300 milyonu aşkın kişiye umut olması amacıyla oluşturulduğunu söyledi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.