DOLAR 32,3214
EURO 35,0616
ALTIN 2307,662
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

AB sürecine yeni bir ivme kazandırılmalı

tha – Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu AB Bilgi Merkezileri Ağı Koordinasyon Toplantısı Ankara’da TEPAV toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Christian Berger, TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu, AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu odaların genel sekreterleri ve AB Bilgi Merkezi koordinatörleri katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın çok önemli bir işlevi olduğuna işaret ederek odaların bu ağa verdiği desteğin de oldukça değerli olduğunu belirtti. Avrupa Birliği sürecinin sürdüğünü ve bu süreçte toplumun ilgisinin canlı tutulmasının da oldukça önemli olduğunu belirten Berger, odalarla delegasyon arasındaki işbirliğinin de süreceğini vurguladı. AB-Türkiye ilişkilerine dair açıklamalarda da bulunan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, Türkiye’nin yüzünün batıya dönük olduğuna dikkat çekerek, bazı AB programlarında değişiklikler olacağını, bazı destekler artarken bazılarında da azalmaya gidileceğini söyledi.

TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu da AB-Türkiye ilişkilerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, “AB katılım sürecine yeni bir ivme kazandırmalıyız” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan, AB Bilgi Merkezleri ağını önemsediklerini ve süreci desteklemeye devam ettiklerini belirterek, AB sürecinde yaşanan sıkıntıların diyalog yoluyla rahatlıkla aşılabileceğini vurguladı. Toplantıya TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.