DOLAR 32,5634
EURO 34,9507
ALTIN 2426,172
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü Etkinliği Kapsamında – Multidisipliner Sağlık Yönetimi Paneli

tha – Her yıl 18 Aralık tarihinde kutlanan Sağlık Yöneticileri Günü kapsamında, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Multidisipliner Sağlık Yönetimi Paneli”ne, KTÜ Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA, Sağlık Hizmetleri İl Başkanı Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU, SBÜ Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ ve yönetim ekibi, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ ve yönetim ekibi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Kemal UZUN ve yönetim ekibi, Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail ULUSAL ve yönetim ekibi, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet ATALI ve yönetim ekibi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Mustafa BAŞKAN ve yönetim ekibi, Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erhan ÖZDEMİR ve yönetim ekibi, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman YOLOĞLU ve yönetim ekibi, Özel Trabzon Medikalpark, Özel Medikalpark Karadeniz Hastanesi Genel Müdürü Tuğba ALTIN ve Özel Medikalpark Yıldızlı Hastanesi Genel Müdürü Dr. Abdullah CANTÜRK, KTÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk ÖZGEN,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları; Prof. Dr. Neslihan SARUHAN GÜLER ve Doç. Dr. İlknur KAHRİMAN, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin NURAL, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu ERDEN, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Songül AKTAŞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, sağlık sektörünün önemi ve gelecek projeksiyonundan bahsetti. Ardından Üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan SARUHAN GÜLER, Sağlık Yönetimi Bölümü’nde verilen eğitimin önemine değindi.

Panelistlerden İl Sağlık Müdürü, Dr. Hakan USTA, sağlıkta merkezi ve yerel yönetim teşkilatı, yönetsel sorunlar ve genç sağlık yöneticilerinin istihdam olanakları; Üniversitenin Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ, sağlık kurumu yönetiminde iş birliği, katılımcı yönetimin önemi ve hasta ile iletişimin sırları; Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ, pandemi koşullarında sağlık yönetiminin zorlukları, geniş kapasiteli bir sağlık tesisinin inşasından itibaren kurum yönetimi ve finansman sağlanması süreçleri; Medikalpark Yıldızlı Hastanesi Genel Müdürü Dr. Abdullah CANTÜRK, özel hastanelerin yönetimi, hizmet sunum süreçleri, mali altyapısı ve diğer kurum türlerinden farklılıkları; KTÜ Farabi Hastanesi Başhemşiresi Sevgi DANACI, meslekteki uzun deneyim süreci ve hizmet sunumunun eksiksiz yürütülmesi adına meslekler arası iş birliğinin önemi; Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Koray DEMİRCİ, kamu yönetim mevzuatına hâkim olmanın önemi ve geleceğin sağlık yöneticilerinin sahip olması gereken donanımlar hakkındaki sunumlarını gerçekleştirdi.

Program, konuşmacılara plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.