tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatları ile yağmur suyu hatlarının ayrıştırılması kapsamında gerçekleştireceği ihale ile 19 bin metre yağmursuyu, 21 bin 700 metre kanalizasyon hattı inşa edecek
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, ‘Daha yaşanabilir Trabzon’ hedefi doğrultusunda içme suyu ve altyapı yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. 130 milyon lira bütçeli Trabzon Su Temini Projesi ile Ortahisar sınırları içinde bulunan 565 kilometrelik içme suyu şebeke hattını sil baştan yenilemeye hazırlanan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle eş zamanlı yürüteceği çalışmalara da başlıyor.
İHALESİ 10 TEMMUZ’DA
Bu kapsamda Ortahisar ilçesinde 565 kilometrelik içme suyu yenileme inşaatı ile birlikte yürüyecek, ilçe sınırları içerisindeki 19 bin metre yağmursuyu, 21 bin 700 metre kanalizasyon hattı inşaatı ihale ediliyor. Trabzon Su Temini Projesi’nde ilk kazmanın vurulacağı tarih de olan 10 Temmuz Cuma günü yapılacak ihale kapsamında öncelikli olarak yağmursularının kanalizasyon hatlarından ayrıştırılması ve denize dökülen derelere karışan kanalizasyon atıklarının ayrıştırılması sağlanacak.
ALTYAPI HAMLESİ BAŞLADI
Yağmur suyu hatlarının ile kanalizasyon hatlarının birbirinden ayrılması işleminin ‘Sağlıklı kent’ için oldukça önemli bir kıstas olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu minvalde yeni adımlar attıklarını söyledi. Gerek içme suyu ve yağmursuyu gerekse de kanalizasyon anlamında altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek ihalenin Trabzon için hayırlı olmasını diledi.
‘KÖTÜ KOKU KADER DEĞİL’
Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının ağırlıklı olarak bir arada olduğu Ortahisar’ın proje sayesinde kötü koku sorunundan kurtulacağını ifade eden Başkan Murat Zorluoğlu, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günlerde, ‘Kötü koku Trabzon’un kaderi değil’ demiştim. Bu konuda pek çok adım attık. Şimdi de Ortahisar’ın yağmursuyu ile kanalizasyon hatlarını ayrıştırıyoruz. Proje, kötü kokuyu da ortadan kaldıracağı için insan ve çevre sağlığı açısından da büyük önem taşıyor. Aynı zamanda bölgedeki vatandaşların hem atık su problemi tamamen ortadan kaldırılmış olacak ve geçmiş yıllarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek.”