DOLAR 32,5688
EURO 34,7585
ALTIN 2495,607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık her yönüyle ele alınacak

tha – Türkiye’nin stratejik olduğu kadar en büyük ihraç ürünü de olan fındık sorunları, geleceği ve arz ettiği önemi ile birlikte bu ay içerisinde masaya yatırılacak.

24 Şubat 2022 Perşembe günü Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu Güre Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan “ Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık: Önemi ve Geleceği” paneline Meclis Başkanımız Sebahattin Arslantürk de konuşmacı olarak katılacak.

Avrupa Birliği Proje tanıtımının yapılacağı panelin birinci bölümünde Türkiye Gıda Sektörünün İnovasyon süreçlerinde yeni bir yaklaşım, Fındıkta Aflatoksin Araştırma Kapasitesinin Arttırılması konuları görüşülecek.

Öğleden sonraki ikinci bölümde ise Fındık Paneli gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü Prof.Dr.Mehmet Pala’nın yapacağı panele konuşmacı olarak Meclis Başkanımız Sebahattin Arslantürk’ün yanı sıra, Giresun TB Başkanı ve UFK Başkanı Hamza Bölük, Yavuz Gıda Yönetim Kurulu Başkanvekili Bülent Yavuz, Gürsoy Fındık İşleme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gürsoy ve Fiskobirlik EFİT A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Deniz katılacaklar.

Panelde Fındığın Uluslararası Pazarlarda rekabet gücü ve geleceği, fındıktan katma değeri yüksek ürünlere dönüşüm ve yeni pazarlara giriş stratejileri, fındığın yurtiçi tüketiminin arttırılması için yeni stratejiler gibi konular görüşülecek.

Meclis Başkanımız Sebahattin Arslantürk ise fındığın tarımı, işlenmesi ve mevcut durumu hakkında bilgiler verecek.

Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda 09.30-16.00 saatleri arasında düzenlenecek olan panele katılımın yoğun olması bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.