DOLAR 32,5384
EURO 34,9503
ALTIN 2423,308
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Üniversiteli gençler Trabzon’da AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu’nda buluşuyor

tha – AB – Türkiye Gençlik İklim Forumu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi işbirliği ve KTÜ Kariyer Merkezi’nin desteğiyle 16 Kasım 2021 Salı günü Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da katılacak. Hacısalihoğlu Özel Sektör ve İklim Politikaları başlıklı atölyede eğitmenlik de yapacak.

AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu alanında uzman akademisyenler, Trabzon ve bölgedeki üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Katılım için belirlenen kontenjanın çok kısa sürede dolduğu etkinlikte, İklim ve Su Politikaları Atölyesi, Özel Sektör ve İklim Politikaları Atölyesi, İklim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi ile İklim ve Eğitim Atölyelerinde iklim politikaları tartışılacak.

Söz konusu atölyelerde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu, Sosyolog ve Trabzon Yerel Eşitlik Platformu Üyesi Gönül Çağdaş eğitmenlik yapacak. Öte yandan tüm öğrencilerin katılacağı “Küresel Isınmanın Etkileri ve Sürdürülebilir Yeşil Enerji” başlıklı bir konferans da düzenlenecek. Konferansta Sürdürülebilir Enerji Danışmanı, TWRE Danışma Kurulu Üyesi Seyran Hatipoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

Etkinlik sonrası hazırlanacak raporla Trabzon’daki öğrencilerin karar vericilere yönelik önerileri sıralanacak

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.