DOLAR 32,5674
EURO 34,7564
ALTIN 2496,748
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Turizm Toplantısı Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Başkanlığında Gerçekleştirildi

Ramada Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Gümüşhane Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök ile turizm acenteleri, dernekleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

KARADENİZ TURİZMİNDE BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Toplantıda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu: “Bu anlamda yaptığımız ikinci toplantı ve birlikte hareket etmek adına turizm avantajını iyi yönetmemiz gerekir. Geçtiğimiz sezon Trabzon turizm açısından verimli bir sezon geçirmiştir. Bunun neticesinde adımlar atmamız gerekir. Hem şehrimiz hem de turistler bunu bekler. Turizm derneklerinin dışında daha konsantre bir çalışma ortaya koymamız gerekmektedir, rakamlar bunu gösteriyor. Bölgesel sorumluluğumuz hem de geleneğimiz gereği hem de şehrin kalkınması adına turizm açısından yönetebileceğimiz biz zaman dilimi söz konusudur. Bu fırsatı kaçırmamalı, yetkili konjonktürler bu fırsatı değerlendirmelidir. Trabzon çok önemli bir turizm fırsatı ile karşı karşıyadır. Fakat şöyle bir ikilem söz konusu ya kontrolsüz ilerleyeceğiz ya da herkes sahiplenme duygusunu ortaya koyarsa bu işi başarırız. Gelen turisti en yüksek derecede memnun edene kadar çalışacağız. Yöresel mimari korunup güzelleştirilmesinden vahşi depolamaya kadar her şeyi ortaya koyacağız. Biz bakırda, kundurada, keşanda, Sürmene bıçağında, sepet örmede, telkari de var olan markalaşmayı taşıyıp taşımayacağımıza karar vermeliyiz.

KÖRFEZ TURİZMİNE ALTERNATİF ARANACAK

Bölgemiz sadece Körfez turizmi ile değil başka alternatiflere de yönelmeli ve standardımızı yükseltmeliyiz. Dün olmayanlar bugün var, bugün olmayanlar yarın olacak. Bir taraftan belediyelerimiz, bir taraftan turizm zabıtalarımızla biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Şoföründen, esnafına kadar herkes sorumluk almalıdır. Bir çocuk gibi bunu büyütmeliyiz. Önümüzde ki sezona neler yapmamız gerektiğini bir şekilde ortaya koymamız gerekmektedir. Yükselen trend olabiliriz. En iyi pazarlama dilden dile oluyorsa bunu en gürbüz şekilde büyütmemiz gerekmektedir. Tedbir alma zorunluluğumuz vardır. Ordu ve Rize’ye yapılan ve yapılacak olan havalimanları, Salmankaş Tüneli, kongre merkezleri bizim destinasyonumuzu arttırır. Alt yapıyı ne kadar güçlendirirsek o kadar çok gelişme gösteririz. Marka değerlerimize sahip çıkmalıyız. Sümela, Uzungöl, Atatürk Köşkü gibi sayamayacak olduğum bin bir güzellik içindeyiz. Tam burada devreye girmemiz gerekmektedir. Bu hepimizin sorumluluğudur. Arafta bırakırsak herkes istediğini yapabilme hakkını kendisinde görür.

Bu toplantıyı yapmamızın bir sebebi var. Önümüzdeki günlerde bu önemli kararları duyacaksınız. Bir devlet kararı var. Biz adım atmak zorundayız. Bu toplantıdan sonra yapacağımız ilk toplantı icraat toplantısıdır. Yetkili kurumlar neler yapacak, bunları konuşacağız ve neler beklediğimizi belirleyeceğiz. Bırakın kaplumbağa hızıyla hareket edelim ama birlikte hareket edelim” dedi.

TRABZON VALİSİ A. CELİL ÖZ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz: “Trabzon’da turizm alanında ciddi bir farkındalık ve irade var. İlimizde iç ve dış turizm artarak devam ediyor. Temel hedefimiz bunu daha da arttırmak, var olan potansiyelleri daha iyi değerlendirmektir. Turizmde hedeflerimizi, eylem planlarımızı 3 temel başlık altında toplayabiliriz. Birincisi, turizm alt yapısının geliştirilmesi ve kapasitesinin güçlendirilmesi, ikincisi, turizmde farkındalığın arttırılması ve nitelikli iş gücünün geliştirilmesi. Toplumun tüm kesimiyle turizmi sahiplenip bu alanda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Üçüncüsü de turizm, tanıtım ve koordinasyon merkezi ve danışma hattı. Turizm bürolarında dil bilen rehberler ile bu alanı genişletmek istiyoruz. Ayrıca 24 saat hizmet verebilecek bir koordinasyon merkezi kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumun ardından turizmin paydaşları söz alarak turizmle ilgili fikirlerini ortaya koydular.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.