DOLAR 32,3365
EURO 35,118
ALTIN 2241,341
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tünel Akvaryum’da ilk kazma vuruldu

tha – Genç: Tünel Akvaryum Türkiye’de ilk olacak

Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Tünel Akvaryum Projesi’nde ilk kazma vuruldu. Türkiye’de ilk olacak proje Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi’ni yeraltından tünelle birleştiriyor. Tünel içine yapılacak akvaryumda  birçok deniz canlısı yer alacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yüklenici firmanın gerekli zemin etütlerini tamamlanmasından sonra Tabakhane Vadisi’nde tünel açma çalışmalarına başlandığını belirterek, “Yüklenici firmaya 30/04/2018 tarihinde iş yeri teslimi yaptık. Yüklenici firma gerekli jeolojik etütleri yaptıktan sonra tünel açma çalışmalarına Tabakhane Vadisi’nde başladı. İhale sözleşmesinde tünelin açılmasıyla ilgili iş süresini 240 gün olarak belirledik.  Sözleşme bedelimiz ise 7.749.000 TL’dir.  Akvaryum kısmının inşaatına tünel inşaatı tamamlandıktan sonra başlanacak. Yatırımcı firmalarla görüşmelerimiz devam etmektedir. Tünelin tamamlanması akabinde 6 aylık bir süreç içinde akvaryum imalatlarının tamamlanmasını öngörmekteyiz.” dedi.

“BÜTÜN VAATLERİMİN ARKASINDAYIM”

Seçim sürecinde verdiği bütün vaatlerin arkasında durduğuna ve bunları gerçekleştirmek için belediyenin bütün imkanlarını zorladığını belirten Başkan Genç, “Ortahisar’ımıza yakışan projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Ekopark, Pelitli kentsel dönüşüm, Pazarkapı ve Kemeraltı projeleri bunlara en iyi örnektir. Allah nasip ederse ilk defa bölgemizde böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. Çok önemli ve maliyeti yüksek bir proje… Birtakım teknik incelikler gerektiriyor. Ama bu konuda hem teknik olarak hem de finansal olarak kendimizi yeterli hissediyoruz. Projemizi hayata geçirdiğimizde sadece Ortahisar için değil, Trabzon şehri için de simge bir proje olacak. Bölge illerimiz arasında bir farklılık yaratmış olacağız. Akvaryum, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’de de ilk defa yeraltında bir akvaryum yapılacak. Dünyada da benzeri yok sanırım. Türkiye için de bu anlamda bir ilk olma özelliğini taşıyor. Zağnos ve Tabakhane vadilerini 180 metre uzunluğunda bir tünelle yeraltından birleştireceğiz. Turistleri şehir içine çekecek ve şehir içinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir proje. Tünel Akvaryum ile ayrı bir çekim, ayrı bir cazibe merkezi oluşturacağız. Gelen ziyaretçilerin bu şehirde daha fazla kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz. Bu projemiz de buna dönük bir proje olacak.” diye konuştu.

“AKVARYUM OLMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ”

Deniz kenti Trabzon’da böyle bir projenin olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü belirten Başkan Genç, “Deniz şehriyiz ama maalesef birkaç balık türü dışında hiçbir balığı tanımıyoruz. Ve maalesef balıkçılıkla ünlü Trabzon’da deniz canlılarını tanıtacak, teşhir edecek bir akvaryum yok. Bu bana göre çok büyük bir eksiklik. Bu eksikliği gidermek için Tünel Akvaryum inşaatına başladık. Yapacağımız akvaryumla vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız. Ve deniz canlılarıyla ilgili insanlarımızda bir bilinç ve farkındalık oluşturacağız. Bütün Trabzon’a ve Türkiye’ye projemizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.