DOLAR 32,5212
EURO 34,7423
ALTIN 2493,168
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Özel İpekyolu Müzesi koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından 2014 yılında kurulan ve alanında bir ilk olma özelliği taşıyan Kültür ve Turizm Bakanlığı TTSO Özel İpekyolu Müzesi, koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bizans, Roma, Osmanlı ve Helenistik döneme ait sikkeleri müzeye bağışlayan Süleyman Ateş’e teşekkür plaketi takdim etti. Hacısalihoğlu, “Trabzon tarihi, sanatı ve ticaretinin önemli eserlerini barındıran müzemizi görmeye herkesi bekliyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı TTSO Özel İpekyolu Müzesi’nde 16 ve 18’inci yüzyıldan kalma büyük çoğunluğu Kur’an-ı Kerim, fıkıh kitapları, icazetname, risaleler gibi çeşitli el yazmaları, hat levhaları, madeni eserler, gümüş işlemeli hokka ve divitlerden oluşan çok sayıda eserin koruma altına alındığını vurgulayan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Bu eserler arasında gümüş Trabzon Eyalet Meclisi Mührü, 500 yıllık Fatih Sultan Mehmet’in hocasının kitabı, Trabzonlu hattatlar tarafından yazılmış altın varaklı Kur’an-ı Kerim’ler, eskiden işadamlarının mühür olarak kullandığı akik yüzükler bulunuyor. Ayrıca eskiden Trabzon ve bölgede ticarette kullanılan ağırlık ölçüleri gibi çeşitli objeler de müzede yer alıyor. Dünyanın yaşayan en eski şehirlerinden biri olan Trabzon’un tarihi, sanatı ve ticaretini anlatan önemli eserleri barındıran müzemizi görmeye herkesi bekliyoruz.”

ATEŞ’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ne Bizans, Roma, Osmanlı ve Helenistik döneme ait bakır ve bronz sikkeleri bağışlayan Süleyman Ateş’e teşekkür plaketi takdim etti. Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı törende Ateş’e katkılarından dolayı teşekkür eden Hacısalihoğlu, “Tüm üyelerimizden ve Trabzonlulardan ellerinde eserler varsa müzemize bağışlamalarını bekliyoruz. İsimlerini de belirterek bu eserleri müzemizde sergilemekten mutluluk duyacağız” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.