DOLAR 32,4924
EURO 34,7555
ALTIN 2488,727
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı yapıldı

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı yapıldı.

TTSO’nun 6 aylık faaliyetlerinin özetinin yer aldığı filmin izlenmesinin ardından TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meslek komitesi üyelerine hitap etti. Hacısalihoğlu, “Ortak görüşlerin dile getirilmesi ve koordinasyon amacıyla bu toplantıyı düzenliyoruz. Meslek Komitesi toplantılarının ardından karar defterine yazdığınız konuları yönetimde mutlaka görüşüyoruz ve dile getirdiğiniz noktalarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“DAHA GENİŞ COĞRAFYADAN TURİST GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Turizmde bu yılın iyi geçeceğini tahmin ettiklerini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “Malum nedenlerden dolayı Suudi turist sayısında azalma oldu ama özellikle Umman, Ürdün, Kuveyt ve Katar’dan misafirlerimiz geldi. Geride bıraktığımız sezonda Trabzon’a 450 bin civarında yabancı turistin geldiğini ve toplam geceleme sayısının 2,5 milyonun üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu turistlerin 600 – 700 milyon lira bandında harcama yaptığını tahmin ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda turistlerin geldiğini ancak otellerin gerekli doluluk oranına ulaşmadığını tespit ettik. Araştırınca oteller yerine evlerin dolduğunu gördük. Kayıt dışı evlerde yoğunluk oluştu. Vergi Dairesi ve Valilik kayıt dışı evlerle mücadele ediyor. Bizim de çabamız Trabzon’a daha çok turisti getirme yönünde. Bunun için daha çok ülkede tanıtım yapmayı amaçlıyoruz. İran, Azerbaycan, Irak, Libya ve Cezayir’den de turistler gelmeye başladı. Tanıtımlarımızı daha geniş bir coğrafyaya yayacağız” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, yatak kapasitesinin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Hedeflerimiz doğrultuşumda eksiklerimizi tamamlamamız lazım. Yatak kapasitemiz artıyor. Yeme – içme tesislerimiz kaliteli hale geliyor. Eğlence sektöründe altyapı eksikliğimiz var. Bu eksikliğimizi giderme yönünde yatırımcılarımızı önümüzdeki ay ABD’de çeşitli fuarlara götüreceğiz. Hızla bu yöndeki eksiklerimizin tamamlanmasına gayret edeceğiz” diye konuştu.

“ŞİNİK VE VAKFIKEBİR OSB’DE ARAZİ TAHSİSLERİ DEVAM EDİYOR”

Şinik ve Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgelerinde arazi tahsislerinin devam ettiğini de belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Şinik’te 5 – 6 parsel kaldı. Bizlerin görevi sanayiyi de geliştirmek. Bu doğrultuda gerek OSB’lerde gerekse Yatırım Adası Endüstri Bölgesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’nin 5 endüstri bölgesinden biri Trabzon’da olacak. Burada orta ve ileri teknoloji yatırımları yapılacak. Altyapı proje ihalesi süreci devam ediyor” ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, meslek komitelerinden gelen talepler doğrultusunda Kuyumcu Kent, Metal Sanayi, Mobilya Sanayi ve Kuru Gıda Toptancıları Sanayi siteleri konusundaki çalışmalarını da devam ettirdiklerini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.