DOLAR 32,5255
EURO 34,8356
ALTIN 2430,132
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Meclisi’nden En Az Yüzde 10 İndirim Kampanyasına destek

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. TTSO Meclis üyeleri, mağazalarına astıkları En Az Yüzde 10 İndirim Kampanyası afişleriyle fotoğraf çektirerek, enflasyonla topyekûn mücadelesine destek verdi.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında, TTSO’nun Ekim ayı faaliyetlerinin yer aldığı film izlendi. Toplantıda daha sonra meclis üyelerine hitap eden TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhuriyetimizin 95’inci yılını kutlayacağımızı hatırlatarak, “Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

“SADECE 3 AY DEĞİL, ÖMÜR BOYU ENFLASYONLA MÜCADELE ETMELİYİZ”

Hacısalihoğlu, devletin gündeminin enflasyon olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enflasyonun ne anlama geldiğini hepimiz çok yakından biliyoruz. Ekonomide en temel etkenin enflasyon olduğunu bilerek hepimizin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Ülkenin ekonomisini dengeye oturtmak doğrultusunda hızlanan döviz kurlarını durdurma adına, faiz oranlarının nerelere kadar çıktığını, paralelinde de enflasyonun nerelere gittiğini görüyoruz. Bankalardan kredi usulüyle piyasaya para çıkmayınca ekonominin nasıl bir sıkışıklığa girdiği malumunuz. Döviz kurlarına paralel olarak yatırımın da ne kadar zor olacağı ortada. Dolayısıyla işin temelindeki enflasyon hepimizin başına bela, ekonomimizi kilitleyen bir konudur. Enflasyonla mücadele bizim en büyük hedefimizdir. Bu doğrultuda devletimizle birlikte TOBB bütün Türkiye’de enflasyonla mücadele kampanyası başlattı. Biz de şehrimizde üzerimize düşen sorumluluğu odamızdan başlamak üzere yerine getiriyoruz. Meclis ve meslek komitelerimiz, üyelerimizle birlikte En Az Yüzde 10 İndirim Kampanyası’nı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şehirde hepimiz birlik ve beraberlik içinde bu kampanyayı ön plana çıkarmalı, sene sonuna kadar mücadeleye devam ederek, yüksek çıkan enflasyonu normal değerlerine çekmek konusunda çaba sarf etmeliyiz. Bazı arkadaşlarımızın kar marjı çok düşük olarak ürünler sattığını biliyoruz. Bu nedenle üreticiler ve distribütörler üzerinde baskı kurup mal alırken indirimi yaptırmamız ve piyasaya öyle yansıtmamız gerekiyor. Sadece 3 ay değil, yaşam boyu enflasyonla mücadeleyi prensip haline getirmemiz lazım.”

“TRABZON’DA ÇOK FAZLA KONKORDATO İLAN EDEN FİRMA YOK”

Başkan Hacısalihoğlu, ekonomik bir sıkışıklık yaşandığını ancak Trabzon’da çok fazla konkordato ilan eden firma olmadığını vurgulayarak, “Umarız ki öyle kalır. Her zaman dediğimiz gibi sene sonuna kadar çok dikkatli olmamız gerekiyor. Sıkışan kaynaklarımızı eğer bankalardan çözemiyorsak kendi gayrimenkullerimizin satışları bizim için bir çaredir. Çünkü biz mevcut gayrimenkullerimizi satarken, sermayemize katkı olarak değerlendirirken, yüzde 40 daha düşüğüne satsak bile yine karlıyız. Çünkü ödenemeyen bir banka borcunda geleceğe dönük baktığımızda zaten bu rakamı fazlasını ödemiş olacağız. Bunun bir alternatif yol olduğunu hatırlatmakta fayda var” ifadesini kullandı.

AFİŞLERLE POZ VERDİLER

TTSO Meclis üyeleri, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Kampanyasına destek için TTSO tarafından bastırılarak işyerlerine astırılan En Az Yüzde 10 İndirim Kampanyası afişleriyle de poz vererek, enflasyonla mücadeleye desteklerini vurguladılar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.