DOLAR 32,3427
EURO 35,1142
ALTIN 2309,233
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Meclis Başkanı Eren Turizm insanı memnun etme sanatıdır

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, turizmin sadece tesis ve otel yapmakla olmayacağının belirterek, “Turizm insanı memnun etme sanatıdır. Ayakkabı boyacısından simitçisine, taksicisinden dolmuşçusuna kadar şehirde herkes turizmi fırsat olarak değil, çocuklarına gelecek olarak görürse bir yere varabiliriz” dedi.

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle uyguladığı ve turizm sektörüne nitelikli eleman kazandırılmasını amaçlayan “DOKASAT Turizm Akademisi ile Gençler 2023 Türkiyesine Koşuyor” Projesi açılış toplantısı Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, turizmi ilgili dernek ve örgütlerin temsilcileri, turizmciler ve kursiyerler katıldı.

Açılışta konuşan DOKASAT Başkanı Mustafa Yılmaz, bölgedeki illere Türkiye ortalamasının üzerinde katma değer sağlayan turizm sektörüne nitelikli eleman kazandırılmasının amaçlandığı proje kapsamında 35 kişinin eğitime alınacağını vurguladı.

EREN: TURİZMDE GEÇMİŞTEN DERS ALMAMIZ LAZIM

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren törende yaptığı konuşmada turizmin Trabzon için her dönem önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bizdeki turizmin Antalya gibi güneş turizmi olmasına imkân yok. Yayla turizmiyle başlayan hareket, Körfez ülkelerinden gelenlerle arttı. Bu turizmin yaşaması için kesinlikle geçmişten ders almamız lazım. Turizm yalnız otel ve tesis yapmakla olmaz. Turizm insanı memnun etme sanatı. Buraya gelenler memnun ayrılmalı. Bu memnuniyeti kendimizi haklı görerek değil, onların anketlerinin sonucuna bakarak değerlendirmeliyiz. Ayakkabı boyacısından simitçisine, taksicisinden dolmuşçusuna kadar şehirde herkes turizmi fırsat olarak değil, çocuklarına gelecek olarak görürse bir yere varabiliriz. Mevlana’nın bir sözüyle konuşmamı bitirmek istiyorum; keseyi kese yapan kendi değeri değil, içindeki mücevherlerdir. O mücevherler de bu salondaki turizm sektörü temsilcileri ve kursiyerlerdir. Keseyi değerlendirmek, yani turizmi geliştirmek, içindeki mücevherler olarak bizim görevimizdir.”

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da, işsizliğe karşı iş imkânları da olduğunu ancak istihdam edecek yeterlilikte eleman bulunamadığını hatırlatarak, “Sadece devlete bu işi bırakmak olmaz. Sivil toplum örgütlerinin, sağlanan imkân ve desteklerle bu konuya, burada olduğu gibi el atması çözüm açısından çok önemlidir” diye konuştu.

18 Kasım’a kadar sürecek eğitim programında kursiyerlere çeşitli konularla eğitim verileceği belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.