DOLAR 34,0032
EURO 37,8717
ALTIN 2822,277
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un İmarı

Toplum yaşam biçimine, herdaim uyum sağlamak için birdizi projeler yapan ülkeler, kendi geleceklerinide bir bakıma sağlamlaştırmaktadırlar.
Bu olmazsa olmazlar zaman içersinde hayatta geçirilerek,daha müreffeh bir yaşam biçimi ortaya çıkartılır.
Bu örnekler,bizim ülkemizde’de uygulamaya girse dahi, siyasilerin yerel yönetimler ile zaman içindeki uyum dışı ortamları, malesef istem dışı oluşuma sahne olmaktadır.
Bu örnekleri sıraladığımızda, hizmet kalitesi ile, oluşturulan durum ile ilk sırayı Trabzon alır diye düşünüyorum.
Trabzon’un imar sorunu malesef çözülmüş değil,bu il Büyükşehir olmadan öncede yavaş seyreden imar planlaması, Büyükşehir olduktan sonra, aynı seyri takip etmektedir.
Bugünkü yönetim, Trabzon’un önünde duran birçok atıl işleri hal yoluna koyarken,ve bunda kararlı gözükürken imar sıkıntısı malesef birçok projeyi etki dışı bırakıyor.
Evet, sıralaması öne çekilen program dahilinde,ilk önce güney çevre yolu hayata geçirilmeli,bu zincirin halkasına dahil olacak Trabzon’un güney bölgesinin imar planlaması biran önce acilen yapılmalıdır.
Büyükşehir kapsamı alanında, Ortahisar ilçesi güney istikametindeki imarin hala çıkmaması tüm programları etkilemektedir.
Ve diğer bir husus, Trabzon’un merkezinde bulunan 1 ve 2 nolu Erdoğdu mahallesinin ciddi anlamdaki durumu bu ile yakışan bir durum değildir.
Özellikle bir nolu Erdoğdu mahallesinin,çok özellikli ve, Trabzon’un ilk bakıştaki müstesna konumu, bugün içinde bulunduğu durum ile çelişki halindedir.
Çömlekçi ile kıyaslandığında,iki benzerlik oluşturan Erdoğdu mutlaka kentsel dönüşüm kapsamına alınarak,yeniden yapılandırılması gerekmektedir.
Dahası,bu konumu müstesna mahalle için, birçok özel müteahhidin teşvik edilerek bu mahallede modern kent tasarımı yapılmalıdır.
Trabzon’un derin kaderinde yatan duyarsız bakış,yeni bir ivme ile hayat bulacak şekle dönüştürülmeli,aksi bir yaklaşım, Fatih’in fetettigi Yavuz’un valilik yaptığı Kanuni’nin doğduğu kadim şehrin siluetini anlamsız kılar.
Türkiye’nin en gözde şehri Trabzon,her güzelliği hakediyor, hatırlamak ve devam ettirmek ,bu ildeki her vatandaşın haklı isteği olmalı.
Sağlık dileklerimle.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.