DOLAR 32,7004
EURO 34,8839
ALTIN 2504,088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un Coğrafi İşaretli Ürünleri Ankara’da dünya pazarına tanıtıldı

tha – Ankara Ticaret Odası tarafından ‘Anadolu’dan Dünyaya’ sloganıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Trabzon sekiz Coğrafi İşaretli ürünüyle yer aldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) organizasyonuyla oluşturulan Trabzon standı ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.

  1. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile oda-borsa başkanları, yerli ve yabancı bilim insanları ve konuklar katıldı.

TRABZON’UN 8 ÜRÜNÜ TANITILDI

TTSO’nun organizasyonuyla oluşturulan Trabzon standında kentin Coğrafi İşaretli Ürünleri olan Akçaabat Köftesi, Çarşıbaşı Keşanı, Hamsiköy Sütlacı, Sürmene Bıçağı, Tonya Tereyağı, Kazaziye, Trabzon Telkari ve Hasırı ile Vakfıkebir Ekmeği tanıtıldı.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak, Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Ali Yazıcı, TTSO Proje Ofisi Koordinatörü Cengizhan Sungurlu ve TTSO Proje Uzmanı Türker Onur’un ev sahipliği yaptığı standı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve birçok konuk ziyaret etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.