DOLAR 32,3652
EURO 34,9844
ALTIN 2326,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da medikal ve sağlık sektörüne Ürün Takip Sistemi anlatıldı

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda medikal sektörü ve sağlık sektörü temsilcilerine Ürün Takip Sistemi konusunda bilgi verildi.

TTSO’nun Medikal firmalarının oluşturduğu 18. Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantıya TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Aydın Kaplan, 18. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Onur Sağır, bakanlık yetkilileri, kamu ve özel hastaneler ile medikal firmalarından temsilciler ve diğer ilgililer katıldı.

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Daire Başkanı Aydın Kaplan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ürün Takip Sistemi (ÜTS) konusunda bilgi verirken şunları söyledi:

“Ürün Takip Sistemi, ülkemizde üretilen veya yurt dışından ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından, satılıp kullanıldığı yere kadar takip edilebilmesini sağlar. Ürün Takip Sistemi vatandaş odaklı hizmetler sunan ve yüz binden fazla kullanıcılı bir e-devlet uygulamasıdır. Sistemin amacı, tıbbi cihazları ve kozmetik ürünleri kayıt altına almak, bu ürünleri izlemek için alta yapı oluşturmak, hasta güvenliği ve halk sağlığının korunmasına katkıda bulunmak, denetimlerin sağlıklı ve etkin yürütülmesini sağlamak, ürün kaynaklı tehlikelere karşı hızlı önlem alınmasını gerçekleştirmek, güvensiz ürünlerin hızlı bir şekilde piyasadan ve kullanımdan kaldırılmasını sağlamak olarak açıklanabilir.”

Toplantıda daha sonra Biyomedikal Mühendisi Pınar Kubaışık tarafından Ürün Takip Sistemi Eğitimi verildi. Eğitimin ardından Sağlık Bakanlığı ÜTS Geliştirme Birimi Sorumlusu Ömer Faruk Kuru, Biyomedikal Mühendisi Gönül Ercan ve İstatistikçi Semanur Demirci tarafından katılımcıların soruları yanıtlandı.

Toplantının son bölümünde TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ve Meclis Üyesi Onur Sağır tarafından konuşmacılara günün anısına plaket takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.