DOLAR 32,3709
EURO 34,9674
ALTIN 2325,567
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Kültür-Sanat

Trabzon’da Kültür-Sanat Alanında Çok Büyük Zenginlik Var. Bu Zenginliğimizi Hep Birlikte Geleceğe Taşımalıyız

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalının 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle öğretim elemanları tarafından resim sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kayhan Kurtuldu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov ile ressam ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Vali Öz, “Trabzon bir kültür ve sanat şehridir. Bu ifadeyi sergilerde, resimlerde görüyoruz. Trabzon’un bir başka zenginliği de güzel sanatların yanında resim dalında da alaylı, güzel, başarılı ressamların olmasıdır. Hem akademik olarak yetişmeleri, hem de alandaki çalışmalarıyla güçlü ve zengin bir kadroya sahibiz. Ulusal ve uluslar arası alanda başarılar sergiler yapıyoruz. Trabzon’un bu değerlerine hep birlikte sahip çıkarak bu zenginliğimizi daha nitelikli olarak geleceğe taşımalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından 25.yıl pastası kesilirken Vali Öz ve beraberindekiler sergiyi gezerek burada yer alan eserleri yakında incelediler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.