DOLAR 32,5526
EURO 34,8837
ALTIN 2428,792
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu’ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Trabzon Kadın Girişimciler İcra Kurulu tarafından iş insanlarına yönelik olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri düzenlendi.

Seminerin açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplumsal cinsiyet eşitliğini herkesin önemsemesine karşın ülkemizde arzu edilen noktada olunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Piyasanın şartlarına bağlı olarak kadın üyelerimize gereken pozitif ayrımcılığın yapılmadığını görüyoruz. Bu noktada Kadın Girişimciler Kurulumuza çok iş düşüyor. Çünkü kimse elindeki fırsatı ‘al kullan’ demez. Biz de elbette bu anlamda elimizden gelen desteği vereceğiz. Bizlere düşen öncelikli görev pozitif ayrımcılığı yaşama geçirmek için katkı sağlamak olacaktır. Bugüne kadar TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulumuz çok iyi işler yaptı, yapmaya devam ediyor. Ayrıca takip ettiğim kadarıyla Trabzon Ticaret Borsası Başkanımız, Meclis Başkanımız, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Meclis Başkanımız bu konuyu önemsiyor ve çaba harcıyorlar. Belki de her yıl elimizdeki verileri değerlendirmek için bir araya gelmeliyiz. Bu bakımdan gerçekleştirilen bu toplantının başarılı olacağına inanıyorum.”

TOBB Trabzon Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Zühal Akyüzlü de TOBB’un, Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı işbirliğinde 81 ilde Türkiye’nin Cinsiyet Eşitliği Karnesi hazırladığını belirterek, buna göre ülkemizdeki durumun istenilen seviyede olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Akyüzlü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan hareketle TOBB Trabzon Kadın Girişimciler İcra Kurulu olarak, koordinatör odamız Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Of Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine bu semineri vermeyi planladık. Toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal fırsat eşitliği demektir. Eşit işe eşit ücretten tutun da toplumun her alanında kadın ve erkeğin çalışma hayatından sosyal hayata kadar dengeli bir şekilde homojen bir yapıda bulunmasını sağlamak demektir. Yapacağımız anket çalışmasıyla sektörlerde hangi alanda çalışan kadın istihdamına ihtiyaç duyulduğu tespit edilecek ve de bu yönde kadınlarımıza eğitimler vereceğiz.”

Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan da açılışta yaptıkları konuşmalarda toplumsal cinsiyet eşitliğini son derece önemsediklerini dile getirerek TOBB Trabzon Kadın Girişimciler İcra Kurulu’nu düzenledikleri seminerden dolayı kutladıklarını belirttiler.

Açılış konuşmalarının ardından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Teşrife Boysan tarafından katılımcılara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.