DOLAR 32,3376
EURO 35,1322
ALTIN 2307,293
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tarihi Fatih Parkı Bakan Kurum Tarafından Açıldı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve halk arasında ‘Aşıklar Parkı’ olarak da bilinen tarihi Fatih Parkı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un teşrifleri ile hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yenilenen parkın açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç birlikte yaptı.

TARİHİ DOKUYU VE YEŞİLİ KORUDUK

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Fatih Parkı’nın Trabzon’un en eski parklarından biri olduğunu belirterek “1965 yılına kadar Taksim Parkı ismi ile hizmet veren parkımıza 1965 yılından sonra şehrimizin fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han’ın ismi verildi. Fatih Parkı uzun yıllar Trabzon’umuza hizmet etti. Şehirleri medeniyetimizin değerleri çerçevesinde inşa etmek bizim görevimiz. Biz de parkımızı yenilerken tarihi dokunun ve yeşilin korunmasına özel hassasiyet gösterdik. Burası 4 kademeden oluşan bir park. Benim de çocukluğumda ve  gençliğimde burada çok top oynamışlığım var. Parkımızı yepyeni bir anlayışla tarihi dokusuna uygun olarak bütünüyle yeniledik ve hemşehrilemizin hizmetine açtık” ifadelerini kullandı.

İŞLETMESİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK

Fatih Parkı’nı artık Büyükşehir Belediyesi’nin işleteceğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Parkımızı artık biz işleteceğiz. Birkaç tane kafe açtık. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde bir şey yiyip içme zorunluluğu olmadan parkımızda oturabilecek. Halkımızın gelip burada dinlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir park oluşturmak istedik. Şehrimize hayırlı olsun. Bu çalışma bizden önceki belediyemiz tarafından başlatılmıştı, biz büyük oranda tamamladık. Önceki belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Parkın yenilenmesi sırasında İller Bankamızın da bizlere kredi anlamında katkısı oldu. Sayın Çevre Bakanımıza Fatih Parkı’nda ve tüm çalışmalarımızda yanımızda olduğu için yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.