DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Muhtarlar bizim mesai arkadaşımızdır

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ortahisar Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek binasında Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ve muhtarlar tarafından karşılanan Başkan Genç bir süre muhtarlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Ortahisar Belediyesi’nin imkanları ölçüsünde muhtarlıklara başta fiziki mekan ihtiyacı olmak üzere araç-gereç konusunda da destek verdiğini söyledi. Muhtarların mahallelerdeki eksikliklerin giderilmesi, vatandaşların taleplerinin dile getirilmesi konusunda vatandaşla belediye arasında köprü görevi gördüğüne dikkat çeken Başkan Genç, bu nedenle muhtarlarla koordinasyona önem verdiklerini belirterek, “Muhtarlar bizim mesai arkadaşlarımızdır. Belediye olarak muhtarlarımızla el ele vererek, birlikte çalışarak başarılı olacağımıza inanıyoruz. Ortahisarımızda siyasi partilerin yanında sivil toplum örgütleriyle de görüşerek fikir alışverişinde bulunmaya gayret gösteriyoruz.  Bu meyanda herkesimin görüşünden istifade ediyoruz. Tabi bunu daha güzel bir şekilde nasıl zenginleştirebiliriz. Bir yandan da bunun gayretini yürütüyoruz.” dedi.

“HİÇBİR TALEBİ GERİ ÇEVİRMİYORUZ”

Ortahisar Belediyesi bünyesinde müstakil bir Muhtarlıklar Müdürlüğü kurmak hazırlıklara başladıklarını kaydeden Başkan Genç, “Bugüne kadar Muhtarlar Federasyonumuzu ziyaret etme imkanı bulamamıştık. Muhtarlıklarımızın bütün fiziksel mekan ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizim elimiz, kolumuzdur. Belediyemiz bünyesinde müstakil bir muhtarlıklar müdürlüğü kurmak için hazırlıklarımız sürüyor. Bu zamana kadar muhtarlarımızla dokuz kez toplantı yaptık. Bu toplantılar neticesinde çok güzel hizmetler yaptık. Muhtarlarımızı mahallelerimizdeki elimiz, gözümüz ve kulağımız olarak görüyoruz. Bu nedenle muhtarlarımızla çalışmayı çok önemsiyoruz. Bunu daha işlevsel bir hale getirip hizmetlerimize devam edeceğiz. Muhtarlarımız tarafından bugüne kadar bizlere iletmiş olduğu her sorunu çözme yolunda büyük bir gayret sarf ettik. Onların hiçbir talebine kayıtsız kalmadık. Elektrikle ilgili sıkıntılar dolayısıyla TEDAŞ yetkilileriyle muhtarlarımızı bir araya getirdik. Bu toplantı da çok faydalı oldu.  

“HER KESİMLE İLETİŞİM KURUYORSUNUZ”

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in kendilerini ziyaret eden ilk belediye başkanı olduğunu belirten Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ziyaretten duyduğu  memnuniyeti dile getirerek, “Trabzon Muhtarlar Federasyonu’nu ziyaret etmeniz bizi oldukça mutlu etti.  Ziyaretlerinizden ötürü sizlere çok teşekkür ediyoruz. Trabzon’da bugüne kadar her kesimle iletişim kurmayı başarmış bir başkansınız. Bizim de tabi ki sıkıntılarımız, dertlerimiz vardır. Bir kısmını çözdük, inşallah sizlerin de yardımıyla diğerlerini de çözüme kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.  

“MUHATAP ALINIYORUZ”

Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ise bugüne kadar Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok farklı zeminlerde birçok kez bir araya geldiklerini ifade ederek, “Derneğimizin kuruluş aşamasında o zamanlarda yeni kurulmuş olan ve henüz kurumsallaşmasını tamamlamamış olan Ortahisar Belediyesi’nden çok destek gördük. Çözülmemiş sorunlarımız  da vardır. Sorunlarımızın çözülüp çözülmemesi meselesi bir yana, en azından bizlerin muhatap alınıp dinlenilmesi, bizlerle görüşülmesi bile bizleri mutlu ediyor. Bizlere geri dönülmesi bizleri mutlu etmiştir.” sözlerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.