DOLAR 32,3572
EURO 35,0393
ALTIN 2323,819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Milli Mücadele ruhu yıllar boyu yaşayacaktır

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Milli Mücadele’nin 100. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Milli Mücadele ruhu ve bağımsızlık meşalesi, Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençlerimizin elinde sonsuza dek yanacaktır” dedi.

Milli Mücadele’nin 100. Yılı ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “19 Mayıs 1919 dünya tarihinin dönüm noktalarından biridir. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ateşinin yakıldığı bu tarihte Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Milli Mücadele, hem Türk milletinin kaderini değiştirmiş hem de dünyadaki birçok ulusa da umut olmuştur. Bu anlamlı günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesinde de çok derin anlamlar vardır. Milli Mücadele ruhu ve bağımsızlık meşalesi, Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençlerimizin elinde sonsuza dek yanacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin bağımsızlığı yolunda mücadele veren bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” ifadesini kullandı.

Trabzon’un da Milli Mücadelede ayrı bir yeri olduğuna işaret eden Hacısalihoğlu, “Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a yaptığı ilk ziyarette söylediği şu sözleri bir kez daha vurgulamak istiyoruz; ‘Arkadaşlar; beş sene önce ilk kez Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Kanlı Savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı bilincimde sürekli canlı kalacaktır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.