DOLAR 32,6072
EURO 34,8039
ALTIN 2489,989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Madencilik İnsan Tarihinin Gelişimine Yön Veren Önemli Bir Sektördür

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Madenciliğin insan tarihinin gelişmesine yön veren bir sektör olduğunu söyleyen Vali Öz” Madencilik sektörü geldiğimiz noktada dünyadaki rekabetin en önemli alanlarından bir tanesidir. Zaman zaman dünyadaki rekabet ve gelişmeyle birlikte sektörün hem genelinde hem de belirli alanlarında iniş ve çıkışlar yaşanmaktadır. Fiyatlar yükseldiği zaman rezervler daha çok kullanılıyor ve daha rantabl hale geliyor. Fiyatlar biraz düştüğünde ise rantablı ve ekonomik olmuyor bazı kaynaklar kullanılamıyor. Her bölgenin genel olarak belli madenlerde avantajları ve zenginlikleri var. Bölgemiz madencilik bakımından çok zengin olmasa da tamamen maden açısından mahrum bir bölge değil. Dediğimiz şartlarda olmasa da rezervleri olan bölgelerden birisidir.

Türkiye bu zenginliğini aslında bu güne kadar çok etkin kullanabilmiş değil. Madenlerimizi genelde ham madde olarak yada yarı mamul madde olarak pazarlama durumundayız. Bunun işlenmesiyle ilgili önemli araştırma, geliştirme faaliyetlerimiz var. Yapılan çalışmalarımızı madenin işlenmesi boyutunda da değerlendirmek lazım. Şehrimizde bu anlamda çalışmaların olması böyle bir derneğin bulunması, Maden Teknik Arama Enstitüsü’nün şehrimizde bölge müdürlüğünün olması, yetişmiş insan gücünün var olması ve bölgenin aynı zamanda ihracat kapısı olarak önemli bir potansiyelinin olması şehrimizde yapılan çalışmaların gerekliliğini ortaya koyuyor. Bunlarla birlikte konferanslar ve seminerlerle bu konu değerlendirilip geliştirilirse hem ülke hem de bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlamış oluruz. Bu anlamda hem üniversitemizin bölümle ilgili çalışmaları hem de dernek çalışmaları için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Görüşmede Vali Öz’e dernek başkanı ve beraberindekiler dernekleri hakkında bilgiler verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.