DOLAR 32,6072
EURO 34,8039
ALTIN 2489,989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kız çocuklarının eğitimini daha fazla destekliyoruz

tha – Kız çocukları başta olmak üzere kadınların teknolojiyle etkileşimini güçlendirmek ve istihdamlarını artırmak amacıyla kurulan Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.

Platform üyesi Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon’da siyaset, eğitim, kamu, özel sektör ve sivil toplum alanlarında çalışan kadınlar olarak, daha fazla kız çocuğu ve kadının teknoloji dünyasına girmesi ve bu alanda kariyerlerini geliştirmeleri için gönüllülük çerçevesinde bir araya geldiklerini belirterek, “Meslek seçimindeki cinsiyetçi tutumların değiştirilmesi, kadın girişimcilerin karşılaştıkları sorunların giderilmesi, kız çocuklarının mesleki eğitim programlarına daha fazla katılımının sağlanması, kritik teknoloji alanlarında rol model kadınların görünürlüğünün artırılması, karar alma süreçlerine kadınların daha fazla katılımı gibi alanlarda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu konuda odamızın da çalışmalarımıza destek vereceğinden eminiz. Kız çocuklarını klasik mesleklerin dışında farklı mesleklere yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Değişen ve gelişen mesleklere kız öğrencilerin uyumunu sağlamayı ve potansiyellerinden en üst düzeyde faydalanmayı hedefliyoruz” dedi.

“KADINLARIN İŞ HAYATINDA DAHA FZALA YER ALMASINI ÖNEMSİYORUZ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınlara her anlamda pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini ancak bunun yeterli seviyede yapılamadığını belirterek, “Hedeflerimiz ve oluşumunuz çok güzel. Bir çalıştay düzenleyip stratejik plan dâhilinde hedefler belirleyip bir yola çıkmak önemlidir. En kısa zamanda böyle bir organizasyonun düzenlenmesi konusunda da elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Kız çocuklarını çağa uygun yeni mesleklerle buluşturmak çok önemli. Kadının üretkenliğinin ve çalışkanlığının iş hayatında daha fazla yer almasını önemsiyoruz. Kadın girişimcilerimize yönelik bir e-ticaret platformu kurduk. E-ticaretin yarattığı önemli olanakların kadınlarımız için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Hacısalihoğlu, mesleki eğitime önem verdiklerini, bu doğrultuda Trabzon’da iki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yürütme kurulunu yönettiklerini belirterek, “Bu okullardan birisi eski Kız Meslek Lisesi olan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. Bu okuldaki kız çocuklarımızın yeni gelişmelere uygun bir eğitim almasını önemsiyor ve bu konuda önemli çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Hacısalihoğlu, Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu’nun çalışmalarına ellerinden gelen desteği her zaman vereceklerini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.