DOLAR 32,364
EURO 34,7219
ALTIN 2437,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kat hizmetleri görevlisi alanında ücretsiz mesleki eğitim fırsatı!

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatör ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının ortağı olduğu NEET PRO kapsamındaki “Let’s NEET Up!” isimli proje faaliyetlerine başladı. Proje kapsamında istihdamda ve eğitimde olmayan 15-29 yaş arasında 20 kişiye Kat Hizmetleri Görevlisi alanında ücretsiz mesleki eğitim verilecektir.

Eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlayan adaylar Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Ayrıca katılımcılar her eğitim günü için 10 AVRO harcırah alacaktır.

ÖNÜMÜZDEKİ TURİZM SEZONU İÇİN NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

Projemiz aynı zamanda önümüzdeki turizm sezonuna hazırlık niteliği taşımaktadır. Turizm kenti olan Trabzon’da kalifiye eleman ihtiyacı her geçen gün artıyor. Nitelikli turizm nitelikli elemanla sağlanır. Eğitim vereceğimiz bu meslek dalı turizm sektöründe görev alabilecek gençlerimizin yetiştirilmesine olanak sağlayacaktır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Ağustos boyunca projeye olan yoğun ilgi, Eylül’de de devam ediyor. Ekim ayı içerisinde başvuruların tamamlanıp, Kasım’da eğitimlere başlanılması planlanıyor. 2023 Kasım ayından itibaren 20 gencin eğitim sürecine başlanması planlanmaktadır. 15-29 yaş arasında eğitimde ve istihdamda olmayan gençlerimizin başvuru süreçleri devam etmektedir.

Başvurular için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın 5. katında yer alan Proje Koordinasyon Ofisi’nde Proje Koordinatörü Belemir Birinci’ye ve Eğitim Koordinatörü Dilara Devecioğlu’na ulaşılabilir veya +90 (0462) 326 70 80 – 258 – 265 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.

İLGİ DUYAN TRABZONLU GENÇLERİ EĞİTİME BEKLİYORUZ

Genç arkadaşlarımızın projeye başvuruda bulunmak için aşağıdaki önemli şartları göz önünde

bulundurmalarını rica ediyoruz:

1.Yaş Kriteri: Kursiyerlerin 15-29 yaş arasında olması gerekmektedir.

2.Toplam Katılımcı Sayısı: Projede Kat Hizmetleri Görevlisi alanında 20 genç ücretsiz mesleki eğitim alacaktır.

3.İkâmetgah veya Taahhüt: Kursiyerlerin ikametgâh adreslerinin Trabzon olması ya da Ekim 2023 – Haziran 2024 tarihleri arasında Trabzon’da yaşamayı taahhüt etmesi gerekmektedir.

4.Eğitim Durumu: Projede yer alabilmek için, açık öğretim de dahîl olmak üzere eğitim

hayatında aktif bir öğrenci olmamanız gerekmektedir. Aktif bir sertifika programına kaydınız olmamalıdır. Bununla birlikte, dondurulmuş kayıtlar da kabul edilmeyecektir.

5.İstihdam Durumu: Kursiyer adaylarının projede yer alabilmesi için herhangi bir yerde çalışmıyor olması gerekmektedir.

6.Proje Başlangıç ve Bitiş Tarihleri: Ağustos 2023 tarihinde başlayan projemiz 31.07.2024 tarihinde sona erecektir. Ancak kursiyerlerin aktif olarak görev alacağı tarih Ekim 2023 – Haziran 2024 tarihleri arasındadır. Proje kapsamına giren adaylar, tüm bu süre boyunca proje dahilinde olacağını kabul etmelidir.

8.İlgili Eğitimin Süresi: En az ilkokul mezunu 20 aday Kat Hizmetleri Görevlisi alanında 45 gün / 356 saat mesleki ve 8 gün süreyle işbaşı eğitimi alacaklardır. Eğitimlerin Kasım ayında başlayarak Şubat ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

9.Kursiyer Harcırahları: Eğitimlere eksiksiz olarak katılım sağlayacak tüm kursiyerlerimize günlük yol ve yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için katıldığı her eğitim günü karşılığında 10 AVRO ücret ödeyeceğiz. Eğitimler tamamen ücretsizdir.

10.Eğitimlere Katılım Oranı: Proje kapsamında alınacak eğitim süresi için devamsızlık hakkı %10 dur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.