DOLAR 32,5167
EURO 34,7992
ALTIN 2427,338
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü’nde Psikiyatri poliklinikleri ve yataklı servisleri hizmete açıldı.

 Trabzon’da Bir Yandan Şehir Hastanesiyle İlgili Çalışmalar Devam Ederken, Diğer Taraftan Da Mevcut Hastanelerimizin Hizmet Kalitesini Ve Kapasitesini Arttırmak İçin Çalışmalar Yapıyoruz

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü’nde Psikiyatri poliklinikleri ve yataklı servisleri hizmete açıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri yar. Doç. Halit Çınarka, beraberindekilerle modern servisleri gezerek incelemelerde bulundu.

Hastane bünyesinde hizmete giren psikiyatri servisi ve AMATEM’i gezerek ilgililerden bilgi alan Vali Öz, “Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da sağlık hizmetlerinde bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bir yandan şehir hastanesiyle ilgili çalışmalar devam ederken, diğer yandan mevcut hastanelerimizin hizmet kalitesini ve kapasitesini arttırmak için çalışmalar sürdürüyoruz. Bugün de Numune Hastanesi Kampüsümüzün içerisinde oluşturulan psikiyatri servisi ve poliklinikleri ile 25 hastaya hizmet verebilecek olan Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezimiz (AMATEM) de altyapı olarak hazır olup, kurulması için çalışmalar devam ediyor. Hizmet mekanları, poliklinikleri, servisleri ile hizmet veren personelin de kalitesiyle altyapısı hazır, güzel bir düzenleme oluşturulmuş.

Yine Numune Kampüsümüzde kadın doğum servisiyle ilgili çalışmalarımızda belli bir aşamaya gelindi. Ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi de büyük oranda tamamlandı. Kadın doğum ve çocuk servisinin de yeniden dizayn edilmesiyle Numune Hastanemiz etkin sağlık hizmeti vermeye devam edecektir. Bunun yanında Fatih Devlet Hastanesi ile diğer hastanelerimizde gerek acil servis, gerek yoğun bakım ve diğer servislerle ilgili çalışmalar kademeli olarak devam ediyor. Vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermek için vargücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Psikiyatri, AMATEM ve poliklinik hizmetlerinin yanı sıra bayan ve erkek psikiyatri servislerinin yer aldığı hastanede psikiyatri hizmetlerinin sunulacağı 6 poliklinik odası, 31 yataklı kadın servisi, 34 yataklı erkek servisi ve 16 yatak kapasiteli AMATEM servisi için fiziki alanlar hizmet sunumuna hazır hale getirildi. Polikliniklerin ve yataklı servislerin fiziki alanları ve iç donanımı köklü değişiklikler yapılarak baştan aşağıya yenilendi. Tek ve iki kişilik odalardan oluşan yataklı servislerde hastaların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak görüşme odaları, iş, uğraş, faaliyet odaları, yemek odaları, dinleme ve televizyon odaları düzenlendi.

Vali ve beraberindekiler Numune Kampüsü bünyesinde yer alan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni de gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.