DOLAR 32,5856
EURO 34,8517
ALTIN 2505,243
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kahverengi Kokarca böceği ile mücadele

tha – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmail Demir, Prof. Dr. Zihni Demirbağ, KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTM) Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız ile TTM Öğretim Görevlisi İslam Yıldız, fındıkta büyük tehlike arz eden Kahverengi Kokarca böceği ile mücadelede mantar kökenli yerel biyolojik mücadele ilacı gelişmek üzere hazırlamış oldukları proje için Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ettiler.

Fındığın yanı sıra birçok sebze ve meyveye de musallat olan ve adeta korkulu rüyası haline gelen Kahverengi Kokarcaya karşı bölgede bulunan mikrobiyal etmenler kullanılarak doğal biyolojik mücadeleyle ilgili projeleri ile ilgili olarak TTB Başkanı Eyyüp Ergan ile bir araya gelen akademisyenler, proje hakkında bilgilendirmede bulundular.

Yerel mikrobiyal mücadele preparatının zararlı ile mücadelede çok avantajlı olduğunu ifade eden bilim insanları hazırlamış oldukları projenin desteklenmesi hususunda Trabzon Ticaret Borsası’nın desteklerini talep ettiler.

Başkan Ergan, fındıkta verim ve kaliteyi arttırma odaklı olan ve Prof. Dr. Demir’in yürüttüğü “Kahverengi Kokarca ile Biyolojik Mücadele” başlıklı proje için gereken destekleri vermeye hazır olduklarını ve önümüzdeki günlerde bir araya gelerek projeyi daha detaylı inceleyeceklerini bildirdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.