DOLAR 32,4901
EURO 34,7695
ALTIN 2488,355
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kadınlar Üretiyor Vakfıkebir Kazanıyor

Küçük Ve Mütevazi Başlangıçlar, Maharetli Ellerde Kooperatifleşerek Kurumsal Halde, Daha Nitelikli Ürünlere Ve Getiriye Dönüşecektir

 ‘Kadınlar Üretiyor Vakfıkebir Kazanıyor’ Projesi Kapsamında Vakfıkebirli Kadınlar Tarafından Oluşturulan Mesleki Eğitim Uyguluma Atölyesinin Açılışı Vali Öz’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Vakfıkebir’deki açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, “Bölgemiz hızla kalkınıyor. Üreten ve üretmeyi seven bir milletiz. Ekmeğimiz, tereyağımız gibi marka değerlerimiz var. Vakfıkebir’in Osmanlı’dan kalan zengin bir geleneği, kültürü var. Bu zengin mirasa sahip çıkmalıyız. Yöresel ürünlerimizi korumamız ve geliştirmemiz lazım. Doğal tarım ve organik tarım uygulamalarımızı yaygınlaştırmalıyız.

Turizm açısından bölgemiz ciddi bir potansiyele sahiptir. Trabzon’a yıllık 3 milyon civarında bir ziyaretçi geliyor. Bu ziyaretçilerin birçoğu da buradan geçiyor. Dolayısıyla bu bölgede daha fazla üretmek ve ürettiklerimizi önce ilimize gelen ziyaretçilerimize sonra da diğer imkanları kullanarak dışarıya pazarlamalıyız.

Bakanlığımız bu tür projeleri destekliyor. Bölgedeki üretimi geliştirme konusunda önemli gayretler var. Biz de devlet olarak bu tür projelere elimizden gelen desteği vereceğiz. Üreten herkese bütün imkanlarımızı seferber ederiz, kurumlarımızın kapılarını onlara açarız. Küçük ve mütevazi başlangıçlar, maharetli ellerde kooperatifleşerek kurumsal halde, daha nitelikli ürünlere ve getiriye dönüşecektir. Böylece 70-80 bin liralar 7-8 milyonlara çıkacaktır. Bu üretim aşkıyla bunun gerçekleşeceğine inanıyorum ” dedi.

Tarım İlçe Müdürü Remziye Kuleyin ise, projenin bölgede ilk olduğunu ifade ererek “Bölgemizde bir ilk olan ‘Kadınlar Üretiyor Vakfıkebir Kazanıyor’ projesi 2014 yılında Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığımıza bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na sunulmuş ve kabul görmüştü. Proje kapsamında Vakfıkebir’de ikamet eden 30 kadın çiftçimiz faaliyetlerine başladı. Amacımız kadınlarımızın emeğinin karşılığını görerek ekonomik alanda söz sahibi olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Açılış törenine Vali Öz’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Murat Dikbaş, İlçe Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, ilçe tarım teşkilatı mensupları, proje paydaşları ile vatandaşlar katıldı.

Toplam bedeli 47 bin 300 lira olan projenin tamamı İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.