DOLAR 32,5763
EURO 34,8859
ALTIN 2441,243
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İŞGEM Toplantısı Vali Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi

Trabzon’da İş Geliştirme Merkezi (Kuluçka Merkezi) Kurarak Bölgede Üretimi Ve İstihdamı Geliştirme Konusunda Önemli Bir Adım Daha Atmış Olacağız

            İŞGEM Toplantısı Vali Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoglu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Esnaf Odası Başkanı Metin Kara katıldı.

Trabzon’un kalkınması, gelişmesi ve yatırımların devamı için yoğun bir şekilde gayret gösteriyoruz. Trabzon’da bir İş Geliştirme Merkezi (Kuluçka Merkezi) kurarak bölgede üretimi ve istihdamı geliştirme konusunda önemli bir adım daha atmış olacağız.

Bu alanda belli mesafeler aldık. İlimizde yürüttüğümüz çalışmaları; yerel yönetimler, odalar, sivil toplum kuruluşlarımız ve üniversitemizle paylaşıp bundan sonraki süreçte neler yapabiliriz, hangi adımları atabiliriz bunu değerlendiriyoruz. Bu çalışmalar ilimizde istihdamın, üretimin geliştirilmesi ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için önemli bir altlık oluşturacak.

Bunun yanında Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nden sonra Beşikdüzü OSB’de önemli bir mesafe kat ettik. Şinik OSB’de ise yer tahsislerimiz gerçekleştirildi. Vakfıkebir OSB’deki kamulaştırmalar tamamlanmış olup altyapı yatırımlarına geçmiş bulunuyoruz. Bunlar ilimizde bu alanda bir potansiyelin harekete geçirilmesinin ilk adımlarıdır. Bu iş geliştirme merkezleri de bu bölgeler için yatırımcı ve müteşebbislerin altyapısını oluşturacaktır.

           ÇEVRE KORUMA VAKFINI DAHA FONKSİYONEL HALE GETİRDİK

Daha önceden faaliyet gösteren Çevre Koruma Vakfımız vardı. Çevre Koruma Vakfımız Trabzon’a geldiğim dönemlerde kapatılması gündemde olan bir konuydu. Ancak biz vakfın, ilimizin kalkınması, gelişmesi için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve odalarla işbirliğinin önemli bir platformu olduğu düşüncesiyle kapatılmasından ziyade daha fonksiyonel hale getirilmesini sağladık. Önümüzdeki süreçte Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Vakfı olarak vakıf senedinde tadilat yapıp ilimizin bütün paydaşlarıyla hem çevre koruma, hem de turizmin geliştirilmesi konusunda ortak bir platform olarak çalışmasını sağlayacağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.