DOLAR 32,4755
EURO 34,9253
ALTIN 2436,143
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Güney Kore Büyükelcisinin Ziyareti

Kültür, İnanç Ve Doğa Turizminde Önemli Potansiyele Sahip Olan Trabzon, Koreli Misafirlerimiz İçin De İyi Bir Destinasyon Olacaktır

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo ve işadamlarından oluşan heyet Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti.

Beraberindeki işadamlarıyla Trabzon Valiliği’ne gelen Büyükelçi Yunsoo, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Vali Abdil Celil Öz ile görüştü.

Türkiye ile Güney Kore arasında hem tarihi bir dostluk, hem de ekonomik işbirliği olduğunu anlatan Vali Öz, “Kore Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok eskilere dayanmakla birlikte bu ilişkiler Kore Savaşı ile karşılıklı duygusal bir ilişki biçimine dönüşmüştür.

Özellikle son yıllarda iki ülke arasında gerçekleştirilen üst düzey ziyaretler, ticaret hacmindeki gelişmeler ve ülkemizde bulunan Koreli firmaların yatırımları bu alanda önemli bir potansiyel oluşturmaktadır.

Kore’nin sanayide, bilişimde ve teknolojide önemli bir ağırlığı var. 1 trilyon dolarlık bir ticaret hacmini geçen sayılı ülkelerden birisidir. Bu yönüyle iki ülke arasındaki ilişkiler çok önem arz ediyor.

Trabzon bir ticaret kentidir. Bunun yanında belli ölçüde sanayi de mevcuttur. Trabzon olarak gerek ticaret ve gerekse kültürel ilişkilerle beraber turizm konusunda da ortak çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum.

Özellikle kültür, inanç ve doğa turizminde önemli potansiyele sahip olan Trabzon’un Koreli misafirlerimiz için iyi bir destinasyon olacağını düşünüyoruz” dedi.

KORELİ TURİZM YATIRIMCILARININ GÖZÜ TRABZON’DA

Büyükelçi Cho Yunsoo ise, “Tüm Korelilerin oldukça güzel bir şehir olan Trabzon’a karşı ilgilerinin artacağını düşünüyorum. Yıllık 250 bin Koreli Türkiye’yi ziyaret etmektedir ve bu ziyaretçilerin en kısa zamanda Trabzon’a da geleceğine inanıyorum. Koreli turizm firmaları yeni turizm destinasyonları arayışı içindeler. Sizler bu firmaları Trabzon’a davet edip turizm alanında yeni bir fırsat yaratabilirsiniz. Türkiye’nin çok farklı bölgelerinde yapılan bu araştırmalarda Trabzon’un cezbedici yönlerinin fark edileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Büyükelçinin önerisi üzerine Vali Öz, Koreli turizm yatırımcılarını Trabzon’a davet edeceklerini ve bu yöndeki çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.

Ziyarette Vali Öz, Büyükelçi Yunsoo’ya Trabzon’a özgü telkari işlemeli fincan takımı hediye ederken Yunsoo ise Vali’ye hediyesini sundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.