DOLAR 32,4867
EURO 34,9549
ALTIN 2437,697
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği Organizasyonu

Devletimiz Engellilerimize; Hem Mali Ve Sosyal Haklar, Hem De İstihdam Anlamında Çok Ciddi İmkanlar Sağlıyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği organizesinde, Ortahisar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının desteğiyle görme engellilere yönelik  düzenlenen aşçılık kursu sertifika törenine katıldı.

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen programa Vali Öz’ün yanı sıra Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Abdullah Uraloğlu, Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği Başkanı Murat Toksoy ve kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı.

Çok anlamlı bir projenin açılışında olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Öz, “Güzel ve sıcak bir ortamda sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum.  Maalesef yakın zamana kadar engellilik bir kader olarak görülüp bir kenarda tutuluyordu.  Ancak son yıllarda devletimizin yaptığı çalışmalarla engellilerimiz anaokulundan başlayarak eğitimin bütün aşamalarına katılma imkanına kavuştular. İlimizde ve ülkemizde eğitilebilir nitelikteki engellilerimizin yüzde 98’i okullara devam ediyor. Bu kardeşlerimizin eğitimin bütün aşamalarından yararlanmasına gayret gösteriyoruz. Devletimiz engellilerimize; hem mali ve sosyal haklar, hem de istihdam anlamında çok ciddi imkanlar sağlıyor. Bunun dışında derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının da güzel, örnek çalışmaları var. Hem engelli gençlerimizi hayata hazırlamak hem de meslek sahibi olmaları yönünde farklı kurslar düzenlenmektedir. Bu kurslara kamu kurumlarımız da destek veriyor. Görme engellilerimize yönelik aşçılık kursu düzenlendi. Bu proje ile kızlarımız hem becerilerini geliştiriyor, hem de istihdam anlamında önemli bir adım atmış oluyorlar. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bu eğitimin bütün engelli kardeşlerimizin hayatına huzur ve güzellik katmasını diliyorum” dedi.

Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği Başkanı Murat Toksoy da, programa katılan Vali Öz’e teşekkür ederek, “Devletimizin yanımızda olduğunu görüyoruz. Bu bize çok büyük cesaret ve mutluluk veriyor” diye konuştu.

Vali Öz konuşmasının ardından kursa katılanlara sertifikalarını verdi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.