DOLAR 32,5408
EURO 34,9582
ALTIN 2426,009
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genç’ten doğalgaz uyarısı

tha – Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç yaklaşan kış mevsimi nedeniyle vatandaşlardan doğalgaz kullanımı konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Trabzon’un,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında  ‘Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışması’nda  ülkemizin en temiz şehri unvanını aldığını bunun yanı sıra Forbes dergisi tarafından da 2015 yılında  Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olarak seçildiğini belirten Başkan Genç bu durumun sürdürülebilirliği açısından hava temizliğinin en öncelikli konulardan biri olduğunu söyledi.

“TEMİZ HAVA SAĞLIKLI YAŞAM DEMEK”

Trabzon’un yaşam kalitesinde Türkiye birincisi olmasında; yeşil alanlarının zenginliği, temiz hava ve temiz su kaynaklarının bolluğunun önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, vatandaşlara doğalgaz kullanımı konusundaki uyarılarını şöyle sürdürdü: Bu unvanları kazanmamızda yeşil alanlarımızın ve ormanlarımızın çokluğunun etkisi var. Tertemiz bir havaya sahibiz. En temiz şehir unvanımızı korumak ve bunu gelecek nesillere bırakmak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir. Bu nedenle şehrimizde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak ve kömür kullanımını minimum düzeye indirmek için hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi hem de Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. En kısa zamanda doğalgaza abone olsunlar. Ve şehrimizin bu unvanlarının devam ettirilebilmesi için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin. Doğalgaza abone olmak isteyen ve kullanmak isteyen bütün vatandaşlarımıza AKSA Doğalgaz şirketi tarafından her türlü kolaylıklar sağlanacaktır. Vatandaşlarımızdan bir an önce doğalgaz aboneliğine geçmelerini istiyoruz. Zira temiz hava demek aynı zamanda daha sağlıklı yaşam demektir.

KALİTELİ KÖMÜR KULLANIN

Çeşitli nedenlerle doğalgaz kullanmayan vatandaşlardan da hava kirliliğinin önlenmesi için kaliteli kömür kullanmalarını isteyen Başkan Genç, “Vatandaşlarımız doğalgaz kullanmıyorlarsa mutlaka ruhsatlı ve kaliteli kömür kullanmalı. Kaçak ve kalorisi düşük kömür mutlak surette kullanılmamalı. Ve kalorifer kazanları mutlaka sertifikalı ve yetkili kişiler tarafından yakılmalı, bakımları da periyodik olarak yapılmalı.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.