DOLAR 32,3369
EURO 35,1787
ALTIN 2246,117
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genç, 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladı

Engelsiz yaşam için hayatı paylaşalım

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda bütün engellilerin gününü kutladı. Mesajında er bir vatandaşın engelli adayı olduğunu belirten Başkan Genç toplum olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için herkese sorumluluklar ve görevler düştüğünü ifade etti. Ortahisar Belediyesi’nin engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları daha aktif bir şekilde sosyal yaşama katılımını sağlamak için projeler yürüttüğünü belirten Başkan Genç bu konuyla alakalı olarak engelli otobüsü aldıklarını, ayrıca engellilerin istihdamlarına katkıda bulunmak için de birçok kurslar açtıklarını kaydederek Ortahisar’da her türlü engeli kaldırmak için de gayret sarf ettiklerini söyledi.

ENGELLİLERİN SOSYAL YAŞAMA KATILIMI ÖNEMLİ

Başkan Genç, “Engelli kardeşlerimizin bireysel hayatlarında normal yaşantılarını devam ettirebilmeleri için engelleri kaldırabiliyorsak biz kendimizi başarılı addetmiş oluyoruz” diyerek şöyle devam etti: “Eğer onların bireysel hayatlarındaki engelleri kaldıramıyorsak, yani engelsiz yaşamalarını temin edemiyorsak asıl olan engelli onlar değil o zaman bizleriz. Bunu böyle görmemiz lazım. Engelsiz yaşam için hepimiz hayatı paylaşmalıyız. O nedenle ben göreve geldiğim andan itibaren başta fiziksel engelli kardeşlerimize akülü araçlar dağıtarak, bütün programlarda engelli kardeşlerimizle beraber oldum, olmaya da gayret ediyorum. Engelli okullarımızı ziyaret ederek buradaki koşulların iyileştirilmesi için çaba sarf ediyorum. Bunu hem belediye başkanı olarak kendime görev addediyorum, hem de yönetici olmanın ötesinde evvela bir insan olarak kendimi bu konuda kendimi görevli addediyorum.”

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HAYATA GEÇECEK

Engelli kardeşlerimizi toplum içerisine katarak, gezi parklarıyla ve tabiatla buluşturmaya özen gösteriyoruz diyen Başkan Genç, “Bu amaçla Ortahisar Belediyemize 105 bin lira ödeyerek özel engelli aracı aldık. Şu anda hizmet veriyor. Çünkü engelli kardeşlerimizin normal araçlarla ulaşımı oldukça zordu. Tabi bu yeterli değil; inşallah sayılarını daha da artıracağız. Engelli kardeşlerimizin bütün şehir merkezinde rahatça dolaşabilmeleri adına Valiliğimizin de desteğiyle Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hayata geçirip kardeşlerimizin burada daha iyi yaşam koşulları elde etmesini sağlamış olacağız. Engelli vatandaşlarımızın Trabzon’a geldiklerinde ayrı bir konaklama merkezi olarak; bir ev kiralama konusunda da adım atacağız. Başta devletimiz olmak üzere bir zihniyet dönüşümüyle birlikte, engelli kardeşlerimizin aynı zamanda bizlerin de kardeşleri, yakını, akrabası olduğu bilinciyle, hizmete devam edeceğimi belirtmek isterim. Engelli vatandaşlarımızın ekonomik anlamda bağımlılığını azaltmak için, ki bu daha çok onları zorluyordu. Belediye olarak üç aşamalı kurslar başlattık. Görme engelli, Down Sendromlu ve fiziksel engelli kardeşlerimiz için GSM operatörlüğü, bilgisayar ve garsonluk kursu açtık. Bu kurslara katılan kardeşlerimize sertifikalarını verdik. İşe girmeleri konusunda da bu kardeşlerimiz için gayret ettiğimizi belirtmek istiyorum. İşitme engellilere dönük olarak işaret dili, üç boyutlu şekillendirme ve kuyumculuk kursu tertip ettik.” şeklinde konuştu.

ENGELLİ ALGISI DEĞİŞTİ

Mesajının son bölümünde engelli algısında yaşanan değişime değinen Başkan Genç, “Artık devlet ve bizler bir zihniyet devrimi yaşayarak engelli kardeşlerimizle hayatı birlikte sürdürmemiz gerektiğini öğrendik. Engelli kardeşlerimizi öteki sınıfından, evde yalnız halde bırakılmaktan çıkartıp, toplum içerisinde hep beraber yaşamayı amaçladığımızı ifade etmek istiyorum. Engelli kardeşlerimize Belediyemizin ve sponsorların desteğiyle her konuda yardımcı olacağımızı buradan bir kez daha belirtmek isterim. Her konuda çekinmeden bizden yardım isteyebilirler.” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.